play

Regina Launivuon mieleinen kesäbiisi on hiukan haikea

Yksi tavoite toteutuu heinäkuussa, kun Regina Launivuo esiintyy Ilosaarirockin Lounge-teltassa.

Yksi tavoite toteutuu heinäkuussa, kun Regina Launivuo esiintyy Ilosaarirockin Lounge-teltassa. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Näyttelijä Regina Launivuolla alkoi kesäloma, johon kuuluu muun muassa läheisiltä saadun nelikymppislahjoituksen avulla tehtävä matka New Yorkiin.

Ennen matkaa Launivuo ehti poseeraamaan kitaran kanssa helteisellä Joensuun torilla. Näyttelijän loma mahdollistaa uran edistämisen muusikko-lauluntekijänä.

Regina Launivuo, mitä tulee mieleen sanoista kesä ja musiikki?

– Festarit. Musiikkihan kuuluu kaikkiin vuodenaikoihin, ja täällä Suomessa korostuu erityisesti kesä. Pitkän talven jälkeen kun kaikki herää eloon ja tekee mieli juhlia, niin musiikkihan on erottamaton osa siinäkin.

Millä tavalla festarit koskettavat tänä kesänä sinua. Oletko yleisössä, oletko lavalla?

– Sekä että. Ilosaarirockiin olen menossa esiintymään, pääsen sinne Lounge-telttaan osana alueohjelmaa. Itselleni se on tosi iso juttu, sehän on ollut tavoitteenani siitä lähtien, kun aloin itse tehdä biisejä. Jossain vaiheessa haave on tullut realistisemmaksi, kun keikkoja ja julkaisuja on jonkin verran takana ja minulla on hyvä ja hioutunut bändi. Minulla on tapana ajaa asioita eteenpäin, ja koen, että minulla on realistinen käsitys siitä, mihin voisi yrittää. Tähtäimenä ei ole päästä tänä vuonna isolle lavalle. Lounge-teltta on tässä elämäntilanteessani ja tässä vaiheessa uraani juuri se piste, missä minun tuleekin olla.

Kuinka paljon sinulla on kaiken kaikkiaan keikkoja tänä kesänä?

– Alkukesä menee reissatessa ja perheen kanssa ollessa, mutta keikkakesäni alkaa kesäkuun lopulla Roihun terassin keikalla. Heinäkuussa on seitsemän keikkaa. Käydään koko bändin kanssa Helsingissä ja Tampereella ja mahdollisesti Kouvolassa. Soolokeikan käyn tekemässä Iniössä Turun saaristossa, sitten on se Ilosaaren keikka ja myös Popkadun keikka kahvila Rennon terassilla. Vielä olisi tilaa heinäkuun viimeiselle viikolle, se on nyt työn alla. Elokuussa on keikka Joensuussa Romeolla.

Onko sinulla suosikkikesäbiisiä?

– Tietenkin se on se Paratiisi.

Mitä asioita kesäbiisissä pitää olla?

– Biiseissä ylipäätään tarttumapinta on aina jotain konkreettista. Jos biisi liittyy nimenomaan kesään, siinä pitää jollain tavoin yhdistää kuulijan mielikuvitus kesään, eli pitää olla jollain tavalla kesäistä sanastoa, jotain kesään yhdistettäviä tapahtumia. En sano, että kesäbiisien on aina pakko olla iloisia, minua henkilökohtaisesti vähän ärsyttää liian iloiset laulut. Paratiisi on mielestäni hieno sen takia, että se on vähän haikea ja se on se, mistä tykkään. Pitää aina olla vähän särmää, että ei ole aina duuria ja iloista ja aurinko paistaa ja vesi liplattaa. Se nyt on vähän tylsää.

Voisitko kuvitella itse tekeväsi kesäbiisin?

– Minulla on kesäbiisi olemassa. Tein viime kesänä juhannusbiisin, ja haave on, että saisin sen julkaistua. Nyt se ei varmaan ehdi täksi juhannukseksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta