Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Arttu Käyhkö

Naapurin halot ne lämmittävät

Rakas päiväkirja,

kirjoitan tätä Pub Kulttuurin Kehdossa Hammaslahdessa. Kaljahammasta kolotti torstai-iltana, ja päätin mennä teemaan sopivasti Hammaslahteen, ettei kukaan saa tietää. Mukava paikka tämä onkin, Heilikin näköjään tulee. Vaan mikäpä kulttuurin kehto se on sellainen, johon ei Heili tule.

Se on jännittävä talvi edessä, vaan meidän pakettitalossa ollaan valmiita. Otin kaikki termostaatit irti, ettei lämpöjä saa päälle vahingossakaan ja käskin teinejä katsotaan TikTokista, miten neulotaan villasukat.

Uhkasivat tehdä lastensuojeluilmoituksen ja minä vastauhkasin ilmoittaa Zalandolle, että olemme muuttaneet Forssaan. Kuin kiroilevat simpukat vetäytyivät teinit huoneisiinsa ja käpertyivät peiton alle.

Halkokatos alkaa olla täynnä. Sellaisen neljäsosa mottia pystyy pöllimään per naapuri, etteivät huomaa. Aika paljon on sekapuuta ollut tänä syksynä, taitavat olla vähän persus auki naapuriparat. Tsemppiä heille.

Vittuilu on välittämistä, niin kuin me karjalaiset hyvin tiedetään. Sitä saakin taas kohta itselleen hokea koko rahan edestä, kun lumityö tekijäänsä kiittää satamalla heti seuraavana yönä pihatielle kahta kauheammat nietokset.

Tämän tietäen hommasin viime talvena puolikkaan lumilingon, sillä mukavasti puolet pihasta saa aurattua. Jäivät näin ollen kola ja lapio kokonaan vaimolle. Luulin kyllä hänen enemmänkin ilahtuvan, kun tämän kerroin.

Kuntosaliyrittäjä oli mielissään, kun ostin salikortit koko perheelle. Hymy hyytyi, kun selvisi, että käydään siellä vaan suihkussa. Teinit kun kerrallaan parikymmentä minuuttia puljaavat, ynnäilin, että tulee halvemmaksi tälläviisiin.

Tolkutin yrittäjälle, että eihän parempia asiakkaita olekaan, kun ei laitteita kuluteta laisinkaan. Taisi viimeinen pisara olla se, kun lauantai-iltana pölähdin paikalle saunavastan ja sixpäckin kanssa. Ei auttanut, vaikka lupasin salipäällikölle yhden vaimon olusista. Pitäköön punttinsa.

Rakas päiväkirja, voi hemmetti! Niinhän siinä kävi, että innostuin vetäisemään karaokessa Ukkometson, ja sen jälkeen ei oluen juonnista tullut kuin läiskiä rinnukselle, kun muu pubiporukka virtasi kehumaan suoritusta ja läimäyttelemään selkään. Läksin sitten kotiin aplodien saattelemana.

Ja pitihän se arvata! Valot päällä meidän pakettitalossa rehvasteltiin! Sen vielä ymmärtää, jos konttorirotta statusmielessä auton ostaa yli varojensa, mutta joku roti sentään. Tiedä miksi oligarkeiksi meitä luullaan, kun valoja tavallisena arki-iltana poltellaan. Niinpä jeesusteippasin valokatkaisimet off-asentoon. Googlatkoon teinit, mikä on tuohus.

Töissä sama juttu. Hirmu kitinä alkoi, kun annoin mahtikäskyn ladata läppärit kotona. Ei millään meinannut mennä jakeluun, että tämä on markkinointitoimisto eikä mikään voimalaitos. Ehdottivat luovina ihmisinä, että tehdään wc:hen vesivoimala, mutta varmaan sen olisi joku jo keksinyt jos olisi keksiäkseen.

Vaan on lpaset kädesä niiin hankla kirjttaa, etä lopppetan nyt.

Humiseen!

Kommentoi

Hae Heilistä