Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Katja Kolehmainen

Sujuvasti kaupungissa

Vanhoja tapoja on vaikea muuttaa. Itse olen huomannut sen keski-ikäistyessä. Aivot juoksevat vanhasta tottumuksesta, mutta nivelet eivät enää vie askelta kuten aivot impulsseja syöttävät. Elämästä on tullut uusien tapojen opiskelua; vanhat tottumukset on joutunut korvaamaan uusilla tavoilla toimia.

Joensuun kaupunkikeskustan kehittämisessä keskustelun alla on ollut autoilu ja etenkin pysäköinti, tai ennemminkin muutokset liikennejärjestelyissä sekä ydinkeskustan kadunvarsipysäköintipaikkojen väheneminen. Samaan aikaan pysäköintipaikat ovat ydinkeskustassa lisääntyneet parkkitalojen- ja hallien myötä.

Ovatko yleisesti koetut kaupunkikeskustan saavutettavuushaasteet autolla sittenkin ärtymystä siitä, että on joutunut muuttamaan totuttua reittiä tai opettelemaan pysäköinnin maksamisen uusia tapoja? Itse ainakin tunnustan, että ensi alkuun ärtymystä herättivät uudet kääntymiskiellot tai uusien kolmioiden takaa eteen puskeutuvat autot.

Ajoreittien muutoksella olen kuitenkin löytänyt uusia, sujuvasti eteneviä reittejä eri puolille keskustaa. Joensuu on oikeasti todella helppo kaupunki autoilla.

Korona-aika toi muutoksen myös rahan käsittelyyni. En edes muista, milloin olisin käsitellyt käteistä rahaa. Sen sijaan MobilePay, EasyPark ja monet muut mobiilisovellukset on tullut ladattua puhelimeen. Mobiilisovellukset sekä korttimaksaminen ovat mahdollistaneet myös stressittömämmän pysäköimisen keskustassa.

Muistan, kuinka ennen tuli hätäpäissään etsittyä käsilaukun pohjalta sopivia kolikoita, että saisi pysäköinnin maksettua asioilla pyörähtämisen ajaksi. Usein tuli sitten syötettyä kolikkomaattiin se kaksieuronen, ja asioilla meni ehkä 15 minuuttia. Nykyisin voi vain ajaa auton parkkiin ja kortilla tai puhelinsovelluksella maksaa vain sen, mitä on oikeasti pysäköintiin käyttänyt.

Eivätkä kaupoilla pysähtymiset ole jääneet tekemättä sopivien kolikkojen puutteessa. Ja vapaata pysäköintitilaa keskustassa riittää. Siitä palvelujen ääreen pääseminen ei jää kiinni.

Kaupunkia on kehitetty myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitistöjä uusimalla. Kaupunkilaiselle pyörällä suhauttaminen kahvilaan tai ravintolaan on usein autoilua nopeampi ja toki ympäristöystävällisempikin vaihtoehto. Mutta myös kevyen liikenteen osalta olisi tärkeää ottaa uudet reitit haltuun. Jätetään esimerkiksi Siltakadun jalankulkuväylät jalankulkijoille ja pyöräillään pyöräilyyn rakennetuilla baanoilla. Valitettavan usein vaaratilanteita syntyy, kun pyöräillään jalkakäytävillä.

Todellinen vaaranpaikka on Torikadun jalkakäytävät, etenkin Myyn ja Sokoksen parkkien edustat. Siinä autoilijana on oltava tarkkana, kun parkkihallista tullessa keulan edestä sujahtaakin jalkakäytävällä kiitävä pyöräilijä.

Joensuu on väljä ja helposti liikennöitävä kaupunki. Kyllä tänne pääsee monella tavoin, helposti ja sujuvasti, kun vain otetaan uudet reitit ja pysäköintimahdollisuudet haltuun, sulassa sovussa ja toiset liikkujat huomioiden.

Kommentoi

Hae Heilistä