Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Arttu Käyhkö

Karjalan Heilin pop-up tekstaripalsta täällä ja vain tänään!

Karjalan Heilissä ovat päätoimittajat – itseni mukaan lukien – kokeneet, että lukijoiden lähettämien tekstiviestien julkaisemisessa on liikaa äheltämistä tai että elämä nyt vaan on liian lyhyt siihen, mutta monissa julkaisuissa tuo kansan syvien rivien omansormenoikeudellinen sisällöntuotanto on paikkansa ottanut.

Saman konsernin Karjalainen oli itse asiassa hela Suomen ensimmäinen sanomalehti, joka alkoi lukijoiden tekstareita julkaista vuonna 2003, ja loppu onkin sitten hysteriaa!

Nyt viisi vuotta toimittajan urani päättymisen jälkeen viljelen tähän juhlalehteen uhkailemalla, kiristämällä, lahjomalla ja for old time´s sake saamani palstatilan ainutkertaisella pop-up tekstariosiolla. Suunta on poikkeuksellisesti toimitukselta lukijoille ja perustuu kuvitteellisen päätoimittajan/toimittajan hypoteettisiin kokemuksiin. Jos siis joku on tunnistavinaan teksteistä itsensä, se kuvitelmaa onpi vain.

Mutta saa silti loukkaantua ja pitääkin, se on tekstareiden idea. Laittakaa siis palautetta, kirjoittakaa vastineita niin että kynnet irtoavat, valittakaa Julkisen sanan neuvostolle ja soittakaa päätoimittajalle yöllä. Ei kiinnosta. Nyt on minun vuoroni näpyttää! Ja merkkirajoituksilla heitän merimetsoa.

Siispä menoksi!

“Te arvon rouva, joka halusitte julki oman sukulaisenne firmaa ylistävän ja siinä sivussa kilpailijaa haukkuvan mielipidekirjoituksen, päätoimittaja pysyy yhä kannassaan olla julkaisematta juttua. Eikä se tarkoita, että päätoimittaja on ko. yrittäjän “morsian”, kuten lähtiessänne epäilitte.”

“Joka lakimiehellä uhkailee, on itse.”

“Urheilutoimitus ei suosi Katajaa Jokipoikien kustannuksella, eikä suosi mitään muutakaan joukkuetta, minkä voimme käsi trikoissa vannoa. Voitte siis palauttaa palstamillien mittaamiseen käyttämänne viivottimen perheen koululaiselle.”

“Totta. Kaikkea paskaa ne lehdet julkaisevatkin.”

“Nimivirheet on helpoin oikaista vaihtamalla nimi.”

“Emme toimituksessa ymmärrä, että tarvitsemme teitä siinä missä tekin meitä? Kunnioittavasti todettakoon, että vitut tarvita.”

“Jeesuksen seikkailuista kerrotaan laajemmin eräässä toisessa julkaisussa.”

“Teemme kyllä juttuja muistakin automerkeistä kuin Laakkosen edustamista.”

“Niin hauskaa kuin se olisikin, kuvaamomme ei manipuloi kuvia.”

“Asia todellakin on niin, että myös kilpailijanne pystyvät ostamaan mainostilaa lehdestämme. Ja ei, se ei ole mielestämme epäreilua.”

“Mainokseen ei saa kaupan päälle juttua yrityksestä, mutta kiitos kysymästä.”

“Hei Yle Pohjois-Karjalan porukka! Se, että Karjalan Heilin Facebook-profiilista tuli päätoimittajan logonrajausrajoitteineisuuden seurauksena Arjalan Heil, oli varmasti hupaisaa, mutta ei ehkä kuitenkaan uutisen väärti.”

Huh. Tekipäs gutaa!

Onnittelut aina rakkaalle Heilille! Nevö foket!

Kommentoi

Hae Heilistä