Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Cirsti

Hashtag #kuumaaviomies

Korona-aikana ehtii lukea kaikenlaista tärkeää ja turhaa.

Edelliseen kategoriaan kuuluu muun muassa kirja nimeltä Viisi – Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit jossa historioitsija Hallie Rubenhold piirtää muotokuvan Viiltäjä-Jackin Lontoon kaduilla murhaamista naisista, jotka suinkaan eivät olleet kaikki prostituoituja, yksi oli jopa syntynyt Ruotsissa. Lukusuositus tälle tarinalle, joka kertoo, miten julmaa oli köyhien naisten elämä viktoriaanisessa Englannissa.

Toinen tärkeä teos, jonka luin, oli nimeltään Tämä on haaste: kuinka Nutella tekee naisen ja muita tärkeitä huomioita elämästä.

Kyseessä on Celeste Barberin kirja. Barber on australialainen koomikko, joka on kyseenalaistanut naisvartaloiden esittämisen somessa muun muassa kopioimalla Instagram-tähtien keikistelyvideoita ja tekemällä niistä omia versioitaan. Hänen kirjassaan on paljon jeesustelua siitä, miten pitää olla oma itsensä (ah miten uutta) ja miten hän vaikeuksien kautta voitti (ei kauhean uutta sekään), mutta eniten tykästyin hänen lukuunsa kuumasta aviomiehestä, hashtag #hothusbandista. Hän kertoi hauskasti ja kauniisti itsensä ja hyvännäköisen miehensä tarinan.

Mies on niin hyvännäköinen, että neljäntoista yhteisen vuoden jälkeen Barber laittaa herätyskellon soimaan keskellä yötä vain katsellakseen miestään.

Mies on niin hyvännäköinen, että päiväkodin juhlissa ihmiset kehuvat Barberin lasten ulkonäköä ja muistuttavat näiden olevan pelkästään isänsä näköisiä. Mies on niin kaunis, että ihmiset ylittävät kadun onnitellakseen Barberia siitä, että tämä on onnistunut pitämään miehensä. Barber ylläpitää miehensä Instagram-tiliä, jonka nimi on – Hothusband.

En tiedä, miksi juuri tuo riemastutti niin paljon. Ehkä siksi, että tuollainen lievästi esineellistävä ulkonäön ylistäminen kuuluu yleensä miehille. Kaikki tunnemme vaatimattoman näköisiä mutta menestyneitä miehiä, joiden rinnalla on todella kaunis nainen (Celeste Barber ei muuten ole vaatimattoman näköinen vaan kaunis, mutta ymmärrätte pointtini). Ja tietysti se, että vielä vuosien jälkeen Barber oli niin hullaantunut mieheensä.

Jokainen, joka on joskus ollut rakastunut, tietää millaista on se, kun joku näyttää maailman kauneimmalta. Jokainen, joka on joskus eronnut, tietää että kumppani voi myös lakata näyttämästä maailman kauneimmalta.

Koronan aikaan puolison naamasta saa rautaisannoksen ja se voi välillä myös ärsyttää. Kannattaisiko miettiä, että silloin tällöin yrittäisi nähdä hänet samoin silmin, jotka aikanaan näkivät hänet maailman ihanimpana? Vaikka sitten hashtagilla #kuumaaviomies #maailmankauneinvaimo #jäätävänihanarekisteröityparisuhdekumppani.

PS. Googlasin tietty Barberin miehen. Onhan hän kivan näköinen, mutta omani on kuumempi.

Kommentoi

Hae Heilistä