Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Pohjois-Karjalan autot vain jatkavat vanhenemistaan

Moni ei vaihda autoa kuin kännykkää muutaman vuoden välein ja sekin on monelle liian nopea tahti. Varsinkin täällä ”kurjassa Karjalassa” tuntuu autokannan uusiutuminen kestävän ennätyksellisen pitkään.

Autoalan tiedotuskeskuksen 3.2.2020 päivätyssä dokumentissa kerrotaan vuonna 2019 Suomessa olevien henkilöautojen keski-iän jälleen kasvaneen 0,1 vuotta sen ollessa keskimäärin 12,2 vuotta. Lisäksi Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa kerrotaan olevan Suomen vanhimmat autot, joiden keski-ikä on 14,2 vuotta. Tilastossa ensimmäinen vuosi on 2002, jolloin keski-ikä on ollut 10,5 vuotta. Mistä tämä johtuu?

Suomen suosituimman käytetyn auton hintaluokan väitetään olevan 3  000–4  000 euroa. Tämä on varmasti totta, sillä monelle auto on tarkoitettu vain liikkumiseen paikasta A paikkaan B. Auto ostetaan siis tarpeeseen eikä muille elvistelyyn.

Lisäksi muutaman tonnin autossa pääomakulut eivät paljoa paina ja huoltoja tehdään tarpeen mukaan; silloin kun joku hajoaa, se korjataan, eikä välillä aina silloinkaan.

Markettien parkkipaikoilla autokalusto on kauniisti sanottuna vaihtelevaa. On uutta ja vanhaa. Täällä päin Suomea monesti enemmän sitä vanhaa ja sen näköistä, että helmoista ylöspäin nouseva musta surmaraja on jo varsin korkealla. Joka vuosi katsastuskonttorilla sitten jännitetään, että kumpi menee läpi: katsastus vai katsastajan ruuvari auton helmasta.

Uusi auto olisi tietysti kiva, mutta… Moni pelkää uuden auton arvonalennusta. Vanha vitsihän kuuluu, että uuden auton arvo tippuu 20 prosenttia liikkeestä ulosajaessa. Tässä on perää, sillä samaisen Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan 33  000 euron auton arvosta on vuoden kuluttua jäljellä keskimäärin noin 86 prosenttia, kahden vuoden jälkeen 77 prosenttia ja kolmen vuoden kuluttua 68 prosenttia.

Viiden vuoden kuluttua auton arvo on puolet ostohinnasta eli noin 16  500 euroa. Lisäksi eroa on auton suosiolla. Uutena suosittu automalli on myös käytettynä suosittu. Jos autossa on lisäksi hyvät varusteet, järkevä määrä kilometrejä ja huollot kunnossa niin se saatetaan viedä käsistä käytettyjen markkinoilla.

Mutta palataan autokannan uusiutumiseen. Jotta uudempia autoja tulisi käytettyjen markkinoille, jonkun pitää ensin ostaa uusi auto. Viime aikoina on kovasti puhuttu sähköautoista ratkaisuna maailman päästöjen alentamiseen.

Muutaman tonnin hintaisen auton ostajalle esimerkiksi 40  000 euron sähköauton ostaminen suoralla kaupalla on monesti tekemätön juttu. Jos halua on uuteen autoon, sellaisen saa nykyään esimerkiksi yksityisleasingillä. Se onkin ihan varteenotettava vaihtoehto ja silloin tietää, mitä auto maksaa kuukausitasolla. Monesti hintaan kuuluvat huollot ja niin sanotusti koko helahoito tietylle ajalle.

Kuvitellaan vaikka, että auton ottaa liisarilla kahdeksi vuodeksi. Auton käyttäjä ajaa kaksi vuotta ja vie sen sitten takaisin myyjäliikkeeseen. Ei tarvitse miettiä arvonalenemista, ja tässä on myös jippo, jonka kautta saadaan käytettyjen markkinoille uudehkoja autoja. Siis tuoreempia kuin se keskimäärin 14,2 vuotta vanha auto Pohjois-Karjalassa. Lisäksi jos uudella autolla ajat huonolla tuurilla kolarin, henkiinjäämisen todennäköisyys on suurempi. Ne ovat kuulemma myös ympäristöystävällisempiä ja maailma pelastuu. Kaikki voittavat, eikö?

Miksi tämä yhtälö on sitten niin vaikea? Joku saattaa miettiä, että joskus paljon maksaneesta vanhasta autosta ei saa vaihdossa juuri yhtään mitään. Tämä on varmasti totta, eikä esimerkiksi uuden auton pihimpi polttoaineenkulutus ole myöskään kaikille se juttu, mikä saa vaihtamaan autoa. Monia varmasti mietityttää, millainen on tulevaisuuden auto ja mikä on sen käyttövoima. Siinäpä sitä riittääkin pohdiskeltavaa.

Sähköautoja tuntuu tulevan nyt joka tuutista ja välillä tuntuu, että muusta ei puhutakaan. Auto olisi pitänyt vaihtaa sähköautoon jo eilen ja kaikki pörisevä pitäisi paalata heti. Nyt on lähtenyt mopo käsistä, sillä autokannan uusiutuminen ei tapahdu yhdessä yössä, ei viikossa eikä vuodessa.

Pörisevillä uusilla autoilla ajetaan vielä todennäköisesti pitkään, ja ne uudemmat ovat ympäristöystävällisempiä kuin se 14,2 vuotta vanha auto. Autoilun muutos sähköiseksi kyllä tapahtuu ajallaan, mutta siihen menee todennäköisesti vuosikymmeniä, mikä tuntuu monella nyt unohtuneen.

Kommentoi

Hae Heilistä