Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Vauhdikas viisikymppinen

Nyt on juhlan paikka. Uusi vuosi, uusi vuosikymmen. Jos oikein mielikuvitustaan ruokkii, niin numerosarja 2020 vaikuttaa jotenkin turvalliselta, pyöreältä ja hiukan mahtipontiseltakin.

Kun vuosituhat vaihtui parikymmentä vuotta sitten, luultiin maailmanlopun tulevan ainakin internetin ja tietokoneiden valtakuntaan, mutta tässä sitä yhä vain porskutellaan.

Meille Heilissä vuosi 2020 on aivan erityinen: kaupunkilehtemme juhlii 50-vuotissyntymäpäiväänsä tänä vuonna. Se näkyy ja kuuluu pitkin vuotta lehden sivuilla.

Heilin historia on hieno. Vuonna 1970 perustettu lehti on nostanut pinnalle kaupunkia puhuttaneita uutisaiheita, ärissyt vallan vahtikoirana ja esitellyt kaupunkikulttuuria laidasta laitaan.

Tässä aiomme pysyä jatkossakin. Heili on monelle lukijalleen tärkein tietolähde kaupungin menoihin ja tapahtumiin.

Uuteen vuosikymmeneen lähdemme teemalla ”Heili – ja tiedät mitä tapahtuu”. Pyrimme siihen, että Heilin lukija tietää, mitä kaupungissa on meneillään, mistä puhutaan, mitä päätöksenteossa tapahtuu. Ja vinkata saa!

Otamme ilolla vastaan kaikenlaiset juttuideat ja havainnot. Vaikka kaikki ei aina heti lehtijutuksi muutukaan, voi pienestäkin ideasta versoa ajan kanssa iso, suorastaan tärkeä aihe, joka koskettaa monia ihmisiä.

Vilkuilemme juhlavuoden kunniaksi myös peräpeiliin. Palautamme lehden sivuille kuluvan vuoden aikana joitain vuosien saatossa haudattuja juttusarjoja. Ensimmäisenä vuorossa on Kahvipaketti hänelle -sarja, jota moni Heilin lukija muistelee yhä lämmöllä. Samoin muutama muu kansan rakastama klassikko tekee hetkellisen paluun Heilin sivuille.

Tarjoamme teille myös nostalgiantuoksuisia aikamatkoja kuluneen 50 vuoden ajalta Heilin vanhojen uutisten muodossa. Samoin etsimme vastauksia siihen, millaista elämä Joensuun seudulla onkaan ollut tämän viimeisen puolen vuosisadan aikana.

On ilo ja kunnia päästä luotsaamaan varttuneeseen ikään ehtinyttä, vauhdikasta viisikymppistä Heiliä päätoimittajan roolissa.

Vaikka Joensuu ja toimittajan työ ovat minulle hyvinkin tuttuja, on tämä nykyinen vinkkeli maailmaan aivan uusi. Mahtavaa päästä opettelemaan kaikenlaista, mitä ei valmiiksi jo osaa.

Ja kun sitä nyt niin moni miettii, niin ei, en ole Arttu Käyhkölle sukua, en vaimo enkä edes ex-vaimo. Tämä toki sikäli ihmeellistä, että meidän molempien sukujuuret ovat Savonrannalla. Mutta kun sen kokoiseen pitäjään on mahtunut useampi toisilleen vieras Käyhkö, niin eiköhän niitä mahdu Heilinkin historiaan.

Tästä se alkaa, uusi vuosikymmen. Edesmennyttä presidenttiä Mauno Koivistoa mukaillen: kun emme paremmin tiedä, uskokaamme, että hyvin tässä käy. Että kohti vain Heilin satavuotisjuhlia, mars.

Kommentoi

Hae Heilistä