Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Jentta Ilanmaa

Melkein jo hyvä liikuntakaupunki

Hieno oli maanantaina varmistunut tieto uuden Mehtimäen palloiluhallin rahoituksen ja rakentamisen toteutumisesta.

Hallin rakentaminen on hyvä osoitus Joensuun kaupungin ja alueen toimijoiden sujuvasta yhteistyöstä.

Uuden Motonet Areenan rakentamisen mahdollistaa alueen yrityselämän osallistuminen hallin rahoitukseen 2,7 miljoonalla eurolla. Kaupungin mukaan yhteistyö yritysten ja eri oppilaitosten kanssa tulee olemaan tiivistä myös hallin suunnittelussa ja sen käytössä.

Uusi palloiluhalli tulee palvelemaan monipuolisesti eri lajien harrastajia, opiskelijoita ja kilpaurheilua.

Palloilijoiden siirtyessä pääosin uuteen halliin vapautuu Joensuun areenasta liikuntapaikkoja muille lajeille. Tämä taas vähentää kapeloa urheiluseurojen ja puulaakiporukoiden salivuoroissa koko kaupungissa.

Kilpaurheilijat ja penkkiurheilukansa tykkäävät varmasti siitä, että palloiluhalliin tulee kansainvälisen tason koripallo- ja lentopallokentät ja salibandyn pelaajat saavat vihdoin kunnolliset olosuhteet peleilleen.

Kataja Basketin menestys on joensuulaisille tuttua, ja Karelian Hurmoksen noususta lentopallon Mestaruusliigaan saatiin iloita viime keväänä.

Salibandyssa merkkejä mielenkiintoisesta lähitulevaisuudesta on siinäkin paljon.

Viime viikonloppuna kaksi Josban juniorijoukkueista pelasi itsensä valtakunnalliseen sarjaan: B-tytöt SM-sarjaan ja A-pojat Divariin. B-pojat jatkavat ensi viikonloppuna SM-sarjan esikarsinnoissa.

Menestys ruokkii menestystä, taitavista pojista ja tytöistä kasvaa, ja on osittain jo kasvanut, taitavia edustusjoukkueen pelaajia, ja kukapa meistä 90-luvun ja 2000-luvun alun Josban pelien täpötäysissä katsomoissa jännittäneistä penkkiurheilijoista ei toivoisi, että samanlaista salibandyhuumaa päästään taas kerran todistamaan Joensuussa.

JoMa voitti viime vuonna ensimmäisen suomenmestaruutensa vastavalmistuneella Kerubi Stadionilla.

Motonet Areenalla pelit käynnistyvät vuoden 2022 alussa.

Milloin ja missä lajissa palloiluhallin ensimmäinen suomenmestaruuspytty nostetaan ylös, jää nähtäväksi.

Minulle kelpaisi vuosi 2022 ja laji kuin laji.

Ps. Vielä kun saataisiin kaupunkiin nykyaikainen uimahalli, johon mahtuvat uimarit muutenkin kuin liha lihaa vasten limittäin ja päällekkäin eli toisin sanoen ihan uimaan.

Uinti on laji, jota kaupunkilaiset harrastavat varsin tasaveroisesti vauvasta vanhuksiin, joten se lienee liikuntapaikoista se, jonka suhteen resurssien tärkeydestä ei luulisi olevan epäselvyyttä kaupungin päätöksenteossa ja sitä kautta kaupunkilaisten verorahojen suuntaamisessa.

Mehtimäen uusien stadionien ja areenojen kupeessa sijaitseva kaupunkilaisille ahdas ja kilpauimareille lähes käyttökelvoton Vesikko on iso ja tarpeeton lommo Joensuun liikuntakaupungin maineessa.

Kommentoi

Hae Heilistä