Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Pitäisihän Estherkin Joensuuhun saada

Hyvä olo tuli pariskunnan Mari Karjalainen–Roope Nieminen tapaamisesta (Festari-Heili, sivut 2–3).

Voiko mies hellyttävämmin tunteensa tunnustaa: Tämä on Marille iso asia, ja itse taas tykkään osoittaa rakkautta ruualla.

Pariskunta siis majoittaa kotiinsa hevineulonnan MM-kisaan osallistuvia kansainvälisiä vieraita, joille Roope on luvannut kokata niin aamupalat kuin muutkin ateriat. Tämä on yksi tapa osoittaa lähimmisenrakkautta, iso ja karvainen mies pehmoili Heilin haastattelussa.

Muutenkin vieraiden toivottaminen tervetulleiksi on pariskunnalle luontevaa.

–  Ainahan meillä on ollut rokkiviikolla talo täynnä väkeä, Karjalainen ja Nieminen kertoivat.

Hevineulonnan MM-kisa  –  voiko pöhkömpää ideaa olla.

Juuri siksi se lähtikin leviämään yllättävästi ympäri maailmaa. Hykerryttävien juttujen takana on usein jutustelun keskellä heitetty läppä, johon joku tarttuu puolitosissaan, kunnes siitä tuleekin totta.

Radiotoimittaja Petri Lassheikki siis jatkoi jutustelua Mari Karjalaisen haastattelun jälkeen ja pähkäili, että samanlaisiahan ne ovat, neulojat ja kitaristit  –  hallitsevat instrumenttinsa vaikka silmät ummessa. Hyvä oivallushan tuo on, mutta irralliseksi ja nyt jo unhtuneeksi heitoksi se olisi jäänyt, ellei Mari Karjalainen olisi helposti innostuva ja muitakin innostamaan kykenevä ihminen.

Lumipallo lähti pyörimään niin, että Meksikossa asuva Esther Astrokin oli pian tekemässä neulomisvideota, jossa hän heilutteli puikkoja joensuulaisbändi Maniac Abductorin musiikin tahdissa.

Millä mielellä lie Esther videonsa tehnyt ja Heavy Metal Knitting -YouTube-kanavalle laittanut, mutta niin vain napsahti kutsu tulla kilpailemaan paikan päälle Joensuuhun.

Hitsi, mä haluun tonne, tuumi Esther ja alkoi miettiä, miten hän saisi kokoon matkaan tarvittavat tuhat dollaria. Nettikampanjalla, keksi hevineuloja. Valitettavasti vain saalis jäi 550:een dollariin ja näitä rivejä naputellessa matka näyttää jäävän unelmaksi.

Mutta kukapa tietää, millaisen jatkon tarina saa.

Estherin kampanjaa on levitetty verkossa niin paljon, ja niin moni tietää jo hänen tarinansa, että täytyyhän nuori nainen joskus Joensuuhun saada.

Ja mikä on tarinan opetus?

Eläköön hullut ihmiset, jotka heittävät pöhköjä ideoita, ja jotka saavat muitakin kahjoja mukaan! Liian moni idea on tyrmätty ynähdyksellä, että ei tuommoinen ole ennenkään onnistunut.

Hyviä kesäjuhlia itse kullekin mieltymyksensä mukaan!

Kommentoi

Hae Heilistä