Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Matti Torvinen

Uudet liikennesäännöt

Sain eronneelta hallitukselta tehtäväkseni laatia uudet liikennesäännöt autoilijoille, pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Näin joutomiehenähän sitä ehtii tarkkailemaan ja vatuloimaan myös ihmisten liikkumista. Käytän työssäni ikään kuin kerrostalokyttäilyn menetelmiä.

 

Ensin tulee tärkeä sääntö autoilijoille. Jos auto pysähtyy risteyksessä kääntyäkseen vasemmalle, niin viereisellä kaistalla kulkevan kuudennen auton tulee ohittaessaan pysähtyä. Jos kuitenkin jo kolmas auto on pysähtynyt, niin kuudes ei enää saa pysähtyä.

Mitä se on?

Meidän tulee peljätä ja rakastaa Kiky-sopimusta, niin ettemme aiheuta sille haittaa. Kun autoilija myötäänsä hiljentelee ja pysäyttelee, siinä voi mennä aikaa päivän mittaan jopa kuusi minuuttia.

Autot kulkevat seitsemän sykleissä, ja kuudennen auton jälkeen saattaa myös seitsemäs pysähtyä, mutta haitta jää pieneksi, kun viisi autoa on sentään jo ohittanut pysähtymättä.

Näin toimien ei Kiky-sopimuksen edellyttämiä kalliita kuusiminuuttisia mene hukkaan.

 

Toinen sääntö on yhteinen pyöräilijöille ja autoilijoille. Jos kaupungissa on pyöräilykatu, joka on merkitty keltaisin kolmioin, niin kolmioista ei tarvitse välittää. Tai jos niistä haluaa välittää, niin sen kun vain lisää kaasua. Varsinkaan Pyöräilykadun ja Räyhänkadun risteyksessä Räyhänkatua ajavan autoilijan ei toinna suotta hiljentää.

Mitä se on?

Meidän tulee peljätä ja rakastaa totuutta. Autoilijan kannalta Pyöräilykadun ja Räyhänkadun risteys on pelkkä tee. Autoja tulee vain toisesta suunnasta ja nekin hiljaa, koska pyöräilijöiden seassa voi raapaista jotakin pyörää, ja silloin autoon tulee naarmu, joskus jopa lommo. Toisesta suunnasta tulee vain pyöräilijöitä, ja ne kyllä väistävät, oman etunsa nimessä. Jarruttelusta syntyy turhoo kulunkia.

Mutta jos kuitenkin autoilijan ja pyöräilijän välille syntyy konflikti, niin autoilija voi soittaa torvea ja pyöräilijä näyttää keskisormea.

Kolmas sääntö on autoilijoille liikennevaloissa. Kun ajat kaikessa rauhassa lievää ylinopeutta ja edessäsi syttyy keltainen valo, niin silloin paina äkkiä kaasua, jotta ehtisit risteykseen ennen valon punaiseksi vaihtumista.

Mitä se on?

Meidän tulee peljätä ja rakastaa Kiky-sopimusta, niin ettemme turhaan hukkaa kuusiminuuttisia. Katso ensimmäisen käskyn selitys.

 

Neljäs sääntö koskee pyöräilijöitä. Ole rohkea, painu sekaan vain. Kyllä sinua kaikki väistävät, varsinkin kuullessaan läskipyörän ulinan.

Mitä se on?

Meidän tulee peljätä ja rakastaa toisiamme. Jos pyöräilijä ajaa jalankulkijan kumoon, hän voi sanoa että sori siitä. Ja kaikki jalkakäytäväthän ovat pyöräteiden jatkeita.

 

Viides sääntö on jalankulkijoille. Älä suotta hiljentele askeltasi, älä epäröi, älä kuikuile ympärillesi, mene.

Mitä se on?

Meidän tulee peljätä ja rakastaa kävelykatuja, pyöräteitä, moottoriteitä, lentoteitä, vesiteitä, ilmateitä ja rautateitä. Ne ovat meidän kaikki.

Näitä uusia liikennesääntöjä kun kaikki älyäisivät uskollisesti noudattaa, niin maailma vielä ehkä pelastuisi.

Kommentoi

Hae Heilistä