Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Petri Varis

Viisi vinkkiä Rokkiviikkoon

Useiden joensuulaisten vuoden kohokohta Ilosaarirock on vain muutaman päivän päässä. Kolmen päivän karkeloinnin lisäksi on kuitenkin useita tapoja, joilla nauttia festaritunnelmasta myös pienemmällä budjetilla. Listasin niistä viisi.

Nauti katuelämästä. Tuleva viikonloppu on kaikilla mittareilla vuoden vilkkain. Ilosaarirockiin saapuu kymmeniä tuhansia festarivieraita ja kadut ovat kerrankin täynnä elämää. Suosittelen suuntaamaan jo perjantaina aamupäivästä keskustaan ihmettelemään värikkään juhlakansan valumista Laulurinteen suuntaan.

Ryhdy ihmeessä juttusille, sillä hyväntuulisten juhlijoiden tarinat ovat varmasti yhtä värikkäitä kuin niiden kertojatkin. Kaduilta löytyy myös kaikensorttisia ruokakojuja, joista voi hankkia eväät matkaan ja suunnata vaikka lounasuinnille Ilosaareen.

Hommaudu Popkadun ilmaisklubeille. Festaripöhinää ja tasokasta elävää musiikkia voi lähipäivinä tunnelmoida maksamatta pennin latia. Kaupunkifestivaali Popkadun klubeilla soittavat muun muassa Jarkko Martikainen, Pekko Käppi & K.H.H.L ja Kumikameli. Ja tämä on vain pintaraapaisu Rokkiviikon erittäin laajasta ilmaistarjonnasta, joka pitää sisällään niin lastenpoppia kuin katutähtikisojakin.

Ylpeile kotiseutumusiikista. Ilosaarirockin perjantain ohjelma on itäsuomalaisen osaamisen juhlaa. Illan päättää päälavalla esiintyvä Nightwish, joka soittaa hittejä ja harvinaisuuksia 20-vuotisen uransa varrelta.

Aiemmin päivällä samalle lavalle nousee joensuulaisen musiikin kivijalka, pitkästä aikaa bändin kanssa esiintyvä Ismo Alanko. Päivän kolmas erikoisuus on CMX, joka soittaa ainutlaatuisen konsertin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Päivälippu taskuun ja Laulurinteelle!

Koe ylimaallinen futiselämys. Jalkapallon MM-kisojen finaali pelataan sunnuntaina, ja matsin voi katsella myös Ilosaarirockissa muiden futisintoilijoiden kanssa. Varustaudu tunnelmaan jo aamulla tunnelmoimalla menneitä kisoja skumppalasi kädessä. Ennen ottelua voit testata taitosi ja täräyttää pari maalia Jipon veskareille, jotka päivystävät festarialueen Ilosaari loungessa.

Tunnelmallisen urheiluillan kruunaa Jack Whiten keikka Ilosaarirockin päälavalla. Hän nimittäin on säveltänyt juuri sen kaikkien tunteman jalkapalloanthemin, joka soi jokaisen MM-ottelun alussa. Biisin kuuleminen elävänä MM-kisojen ja festivaaliviikonlopun päätteeksi on taatusti kerran elämässä -kokemus.

Lopuksi – kaikki peliin! Ilosaarirockin Ravileirintä aukeaa jo torstaina ja sitkeimmät sissit viettävät siellä festaria pitkälle maanantaihin saakka. Olen vankasti sitä mieltä, että jokaisen tulisi joskus kokea se hurmos, jonka ympärivuorokautinen festarielämä antaa. Missään ei tunne oloaan niin vapaaksi, kuin festarileirinnän aamuauringossa hikisestä teltasta ylös kömpiessä. Kaiva siis esille se risaisin teltta, pue päälle hassuimmat vaatteet, joita komerosta löydät, ja antaudu koko viikonlopun hurmokseen.

Miten sitten Rokkiviikkosi vietätkään, ota siitä kaikki irti! Hyvässä ja pahassa, tämä viikko on vain kerran vuodessa.

Kommentoi

Hae Heilistä