Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Anna Tenhu

Jeesus MacGyver

Henkilöhaastattelussa on tällä kertaa poikamies-ihmemies Jeesus MacGyver.

– Ihan pakko kysyä heti alkuun, onko Jeesus oikea nimesi?

– Ei, alun perin se on Oidipus. Olen 30-vuotias kotipoika, eli asun kotona äidin kanssa, joten hän kutsuu minua Jeesukseksi. Äitiä siteeraten: aina kun meidän poika tekee jotain, niin se on kyllä suoranainen ihme. Biologisesta isästäni tiedän sen verran, että äitini mukaan hän oli omasta mielestään Jumalasta seuraava.

– Mitä teet työksesi?

– Tubetan. Minulla on sponsorisopimukset yhden ilmastointiteippifirman ja suksivalmistajan kanssa. Yhteydenottoja on tullut myös Leathermanin ihmelinkkuveitsistä. Olin myös hetken töissä naulakkotehtaalla. Meni viininmaistajaiset pitkäksi eräänä pääsiäisenä, ja naulasin aamuvuorossa vahingossa ranteestani läpi. Lipsahti vähän nilkkaankin. Sain verenmyrkytyksen ja olin koomassa kolme päivää. Julistivat kertaalleen kuolleeksikin, mutta seuraajieni riemuksi heräsin henkiin.

– Seuraajien..?

– Facebookissa minulla on yli 5  000 seuraajaa ja tubekanavallani on tuhansia tilaajia. On meillä paljon muutakin yhteistä Jeesuksen kanssa. Minäkään en sano mitään suoraan, vaan annan ymmärtää. Tämä on osoittautunut menestykseksi naismarkkinoilla. Naiset tykkäävät nokkelista punchlinereistani kuten: what would I do? Tosin eräs Tinderissä tapaamani Maria on vähän liiankin kiinnostunut. Superliketan kaikkia, en swaippaa sivuun ketään, en edes miehiä, olen sillä tavalla avoin.

– Mikäs vika tässä Mariassa on?

– Miten tämän nyt muotoilisin... hän ei ole vaimomateriaalia. Jakorasiasta johtuikin mieleen sukunimeni historia. Työnsin pienenä rautalangan pistorasiaan. Äitini mielestä se oli mainio osoitus luovuudesta. Sähköiskusta seurasi krooninen tinnitus ja elohiiri silmään. Ensimmäisen vaivan ansiosta opin räppirytmin, ja toinen vamma teki minusta naistenmiehen, sillä minulla on nyt pysyvä pilke silmäkulmassa. Räppäämisessä olenkin paras. Koulussa ympärilleni kerääntyi ihailijoita kun pudottelin riimejä. Tämän räpin kirjoitin ollessani 12-vuotias.

– Kuka keinussa jumalten keinuu, kuka selässä ristinsä kantaa. Jeesus sitä, Jeesus tätä, Jeesus, Jeesus, Jeesus, Jeesus, panee sitä, panee tätä. Oon profeetta, mä ennustin tulevaa, kun muut pellet julistaa se meitsiä vaa huvittaa. Jos mä oisin sä, mä tarttuisin mun käteen, koska ei nää muut tontut tee niinku mä teen.

– Nuohan ovat Cheekin lyriikoita...?

– Ei, kyllä ne kertovat minusta ja puberteetti-ikäisen pojan uhmasta, ja siitä turhautumisesta, kun ei saa pil...

– Hei kiitos haastattelusta, Jeesus MacGyver, olet vastenmielinen enkä ihmettele, että olet yhä sinkku.

– Vihaajat vihaa, mutta olen valmis kääntämään vihaajilleni toisenkin cheekin, he he.

Kommentoi

Hae Heilistä