Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Juni Sinkkonen

Bingo!

Tämä kolumni on rustailtu kännykällä jossakin Nurnbergin ja Arnhemin välillä junassa. Olen ollut ystäväni kanssa jo liki puolitoista kuukautta reilaamassa Euroopassa. Olemme kiertäneet seitsemässä maassa, ja vielä on muutama etappi jäljellä ennen kotiinpaluuta.

Matkalta ei ole kommelluksia puuttunut, ja olemmekin matkatoverini kanssa koonneet tapahtumien inspiroimana reilibingoa. Tässä muutama maistiainen!

- Löydät sisäisen muulisi. (Raskaan rinkan lisäksi kanniskelet paria ruokakassia.)

- Jokaisen majoituspaikan jokaisen oven lukko on oma, erityinen persoonansa. Vaikea sellainen. Saatat tarvita jopa kolme eri avainta päästäksesi sisälle majapaikkaan, ja jokainen lukko toimii vähän eri tavalla.

- Saat matkalla monta uutta ystävää ja kutsut heidät kaikki käymään luoksesi Joensuuhun.

- Lähetät postikortin. (Ainakin 14 tähän mennessä!)

- Hanavesi maistuu merkilliseltä eivätkä hiuksesi puhdistu suihkussa, vaan tulevat entistä likaisemmiksi (Kroatia). Kaipaat Suomea.

- Juot viiniä Wienissä.

- Juokset pakoon villisikoja. (Tšekki)

- Luulit olevasi ihminen, joka ei sorru korniin tuliaiskrääsään, mutta huomaat olleesi väärässä. Monta kertaa.

- Luulet, että suomi on Keski- ja Etelä-Euroopassa käytännössä salakieli, joten lörpöttelet estottomasti matkakumppanisi kanssa. Sitten kuulet jonkun puhuvan suomea lähettyvillä.

- Reili-ihastus.

- Nautit Airbnb-asunnon antimista, eli kahmit kaikki mahdolliset ruokatarpeet mukaasi. (Katso bingon ensimmäinen kohta.)

- Tulet kipeäksi.

- Opit pikakävelemään rinkka selässäsi. Erityisesti liian optimistisesti virittyneen ajantajusi vuoksi.

- Terveellisten elämäntapojen nimeen vannova ystäväsi alkaa himoita tupakkaa Prahassa.

- Bongaat monta itsellesi uutta eläinlajia. Esimerkiksi majapaikan lattialla vilistävän kookkaan torakkalajin edustajaan et ole koskaan aiemmin törmännyt. (Italia)

- Vessapaperi ei kuulu Airbnb-asunnon mukavuuksiin, joten päädyt varastamaan vessapaperia julkisista vessoista. (Kroatia)

- Haluat muuttaa tsekkiläiseen teehuoneeseen. Osittain söpön tarjoilijan takia.

- Tapahtuu myöhästyminen. Tosin vain junat ja bussit ovat myöhässä etkä itse kertaakaan, mikä yllättää sinut positiivisesti.

- Pyykit eivät kuivu sisällä. Päädyt käyttämään hiustenkuivaajaa kaikkein tarpeellisimpien vaatekappaleiden kuivaamiseen. Mietit haikeana suomalaisten talojen ilmanvaihtoa ja eristystä.

- Pohdit, miten ihmiset pärjäävät ilman tiskiharjoja ja kuivauskaappia. Olet jälleen kiitollinen kotimaastasi.

- Pankkikortti lakkaa toimimasta. (Tapahtui matkatoverilleni.)

- Kännykän netti lakkaa toimimasta. (Tapahtui minulle.)

Mitään vakavampaa ei reissussa onneksi ole käynyt. Matkafiilis on yhä korkealla, vaikka pieni koti-ikävä rapsutteleekin niskaa.

Suomi, pian nähdään taas!

Kommentoi

Hae Heilistä