Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Talvikaupunki

Kari Kola kutsui perjantaina median Botanialle toteamaan, miltä näyttää valaistu 15 lumiveistoksen kokonaisuus, joka on tehty Pääsiäissaaren moai-patsaiden mukaan.

Samana päivänä Karjalan Heili kävi Laululavalla jututtamassa tanssija Sanna Hirvosta, joka on mukana talvilomaviikoilla pyörivässä, ruokaa, kulttuuria ja elämyksiä tarjoavassa lumipuistossa. Kunnianhimoisena tavoitteena on saada Joensuuhun kolmen viikon aikana varsinkin lähialueilta, mutta myös muualta Suomesta 60 000 kävijää.

Lumipuisto ja Botania hyötyvät toisistaan, samoin Kulttuurin unelmavuosi -kokonaisuus, jonka kanssa tehtävän yhteistyön kautta Sanna Hirvonenkin tulee esittämään lumitanssiaan Laululavalle.

Lumipuisto on osa Joensuun kaupungin Talvimatkailun ja tapahtumatuotantojen uusi kasvusuunta -hanketta, jonka projektipäällikkö Mari Karjalainen lupaa, että ainakin kahdeksi tunniksi Laululavalla riittää tekemistä.

Kuvitellaanpa, että helsinkiläinen perhe tulee talvilomallaan Joensuuhun, varaa täältä majoituksen ja viihtyy pari–kolme tuntia lumipuistossa. Mitä tekemistä perhe löytää täältä sen jälkeen?

– Totta kai meidän pitää tehdä yhteistyötä ympärillä olevien kuntien kanssa. Matkailumarkkinointi-yhteistyötä teemme Kolin matkailu Oy:n kanssa, Karjalainen perustelee uskoaan siihen, että matkailija saadaan viihtymään Pohjois-Karjalassa koko lomaviikkonsa ajan.

Lumipuiston markkinointi aloitettiin sosiaalisessa mediassa joulun tienoilla, ja samoihin aikoihin kaupunki avasi talvikaupunki.fi-domaininsa, jota Karjalainen kehuu rohkeaksi teoksi.

– Emme markkinoi vain lumipuistoa, vaan koko kaupunkia ja sen tarjontaa, totesi Karjalainen.

Talvikaupunki. fi:hin on kerätty keskitetysti tietoa siitä, mitä Joensuu tarjoaa matkailijalle: paikkoja, joissa voi syödä, nauttia kulttuurista, ulkoilla, majoittua.

Karjalaisen mukaan markkinointialueena on koko Etelä-Kainuun alapuolinen Suomi, ja se näkyy heti talvikaupunki.fi:n avaussivulla, jossa kerrotaan, että tilastojen mukaan kertyy lunta Joen kaupunkiin talven mittaan saman verran kuin suurimmassa osassa Lappia.

– Kaivatessasi pohjoisen kaltaista aitoa ja tunnelmallista talvea, voit jäädä matkallasi myös tänne puolitiehen, Joensuuhun, kannustaa teksti.

Talvikaupunki.fi kieltämättä on selkeä kokonaisuus, joka auttaa lomailijaa rakentamaan mieluistaan pakettia.

Loma ei kuitenkaan voi olla pelkkää aktiviteetista toiseen juoksemista. Sielu kaipaa suvantovaiheitakin, ja mitä tarjoaa Joensuu rauhalliselle iltakävelijälle? Vaikkapa kauniisti valaistun joenrannan, selvisi Mari Karjalaisen vetämän hankkkeen tekemässä somekyselyssä.

Tavoitteet ovat kunnianhimoiset, mutta hyvälle pohjalle voimme rakentaa.

Kommentoi

Hae Heilistä