Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Tapahtuma: Kontiolahdella tanssahdellaan juhlavuoden kunniaksi viikonloppuna

Kontiolahden liikuntahallissa vietetään ensi perjantaina 20.1. kello 19–23 tanssiaisia, joihin kutsuttuja ovat kaikki kuntalaiset. Kyseessä on kunnan 150-vuotisjuhlavuoden suurempi avaustilaisuus.

– Järjestimme viime keväänä kuntalaisille kyselyn siitä, millaisia tapahtumia juhlavuoden kunniaksi toivottaisiin. Tanssiaisista tuli useampi toive, kertoo Kontiolahden juhlavuosikoordinaattori Tiia-Mari Mäkinen.

– Tällaisia tanssiaisia tai pukujuhlia järjestetään harvemmin. Moni on sanonut, että on ihanaa päästä osallistumaan vähän hienompaan tilaisuuteen.

Juhlien pukukoodina on ”siisti asu”.

– Mitään ylärajaa emme ole pukeutumiseen asettaneet: nyt on mahdollisuus pukeutua parhaimpiinsa.

 

Tanssimusiikista illassa vastaa Blue Notes -orkesteri. Solisteina lavalla nähdään Jenna Bågeberg ja Erkki Räsänen.

– Tanssimusiikkia on luvassa pitkän kaavan mukaan, että jokainen varmasti ehtii tanssilattialle pyörähtelemään, Tiia-Mari Mäkinen lupaa.

Liikuntahalliin mahtuu noin tuhat ihmistä. Järjestäjien odotuksissa on noin viitisensataa juhlijaa. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmottautumista, joten tanssiaisten suosio selviää vasta perjantai-iltana.

– Ovet aukeavat kello 18.30, ja tapahtuma alkaa virallisesti kello 19. Ensimmäisenä ohjelmassa on juhlapuhe, ja heti tämän jälkeen päästään tanssilattialle.

Tanssiaisten teemana on talvipuutarha ja tila koristellaan sen mukaisesti: luvassa on muun muassa kasvien ja valojen loistoa.

Viime viikko toi iltajuhlaan myös yhden lisäohjelmanumeron.

– Kontiolahti palkittiin viime viikolla Suomen liikkuvin kunta -palkinnolla Helsingissä, ja Uno-palkintopokaali tuodaan tanssiaisiin juhlavieraiden nähtäväksi, Tiia-Mari Mäkinen kertoo.

Illan tapahtuma on suunnattu aikuisille, ja sen ikäraja on 18 vuotta anniskelun vuoksi. Tapahtumassa voi ostaa juomien lisäksi cocktail-tyylisiä ruoka-annoksia, joista vastaa Nokiakka Catering.

Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy.

 

Viime kevään kuntalaiskyselyyn tuli monenlaisia toiveita juhlavuoden suhteen.

Eräs uusi tapahtuma on kunnan järjestämä Höytiäisen ympäriajo polkupyörällä, joka toteutetaan lauantaina 17.6.

– Toiveissa oli monenlaisia liikuntaan ja perheiden yhteiseen tekemiseen liittyviä tapahtumia. Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman monia toiveita, kaikkia ei toki vielä ole julkistettukaan.

– Lapsia huomioidaan tänäkin vuonna Kontiolahdella monin tavoin. Esimerkiksi elokuussa järjestettävän Lasten Kontiolahti -päivän lisäksi luvassa on oma biletapahtuma nuorille lokakuussa.

Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumia varten on perustettu myös uusi juhlavuoden sivusto osoitteessa http://www.kontiolahti150.fi.

– Sivustolta saa ajankohtaisimmat tiedot juhlavuoden tapahtumista sekä muista tempauksista ja toiminnoista.

– Lisäksi tapahtumajärjestäjille on lisätty materiaalipankki juhlavuoden hengessä järjestettäviä tapahtumia varten. Sivustoa täydennetään vuoden mittaan, Tiia-Mari Mäkinen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä