Julkaistu    |  Päivitetty 

Rokumentti tuo Juhan af Grannin Joensuuhun

Juhan af Grann saapuu Joensuuhun marraskuussa. Juhan af Grann saapuu Joensuuhun marraskuussa.
Marraskuun 11. – 15. Joensuussa järjestettävä Rokumentti-elokuvafestivaali julkaisi teemaohjelmistonsa. ”Maailma ei ole totta” -nimellä kulkevan teeman elokuvissa kyseenalaistetaan yleisesti hyväksyttyä todellisuutta ja paljastetaan tajuntaa notkistavia mielikuvakoneistoja.

– Lähdettiin siitä ajatuksesta, että tässä nettikeskustelujen ajassa ei ole enää yhtä totuutta. Elokuvissa tuodaan esiin hieman erilaisia näkemyksiä salaliittoineen ja avaruusolentoineen. Foliohattu vaan päähän ja elokuviin, nauraa Rokumentin tuottaja Heidi Anttonen.

Festivaalin vieraaksi saapuu elokuvaohjaaja Juhan af Grann, joka tuli tunnetuksi 1990-luvulla julkaistujen, ufoja ja paranormaaleja ilmiöitä käsittelevien elokuviensa myötä.

Suomessa runsaasti kohua herättäneiden elokuvien vastaanotto on ollut kansainvälisesti avoimempaa. Elokuvat ovat voittaneet alan palkintoja ja niitä on esitetty runsaasti eri festivaaleilla.

Rokumentissa esitellään ohjaajan tuotantoa kahdessa näytöksessä. Juhan af Grann alustaa molemmat näytökset.

– Jos puhutaan epäortodoksisesta maailmankuvasta, niin Juhan af Grann on varmasti yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista toisinajattelijoista, toteaa Anttonen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä