Julkaistu    |  Päivitetty 

Ovet avoinna vanhustenpäivänä

Valtakunnallista vanhustenpäivää ja -viikkoa vietetään lokakuussa 5.–12.10. Tämän vuoden teemana on: Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.

Teeman kautta Vanhustyön keskusliitto painottaa, että jokainen vanhus on yksilö ja arvokas. Vanhustenpäivää vietetään nyt 60. kerran. Valtakunnallinen pääjuhla pidetään Mikkelissä sunnuntaina 5.10.

Pohjois-Karjalan ammattiopisto ja Pohjois-Karjalan aikuisopisto järjestävät yhteistyössä Vanhusten viikolla avoimien ovien merkeissä Virkein mielin -tapahtuman keskiviikkona 7.10. kello 9–15 Peltolankatu 23:ssa Joensuussa.

Päivän aikana sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tekevät maksuttomia pikajalkahoitoja, hierontaa, kampauksia, käsihoitoja, vinkkejä kotiliikuntaan, verenpaine- ja verensokerimittauksissa ja tasapaino- sekä puristusvoimamittauksia.

Mukana toimintaansa esittelemässä ovat muun muassa Joensuun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Muisti ry, SPR:n ystävätoiminta, Niinivaaran apteekki, Senioripiha, vanhusneuvosto, pelastuslaitos, martat ja ikäneuvola.

Tarjolla on myös pullakahvit ja arvontaa. Tilaisuus on maksuton.

Joensuun vanhustenviikon pääjuhla järjestetään Rantakylän koulun juhlasalissa 6.10. kello 13.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä