Julkaistu    |  Päivitetty 

Talousarvioesitys: Erityisen tuen ja tehostetun tuen oppilaille hiukan lisää euroja kaupungin budjetissa

Joensuun kaupunginhallitus käsitteli alkuviikon kokouksessaan kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen esittelemää talousarvioesitystä. Kaupunginhallitus esitti 14 miljoonaa euroa ylijäämäiseen budjettiin muutamia muutoksia, joista tuli 320 000 euron lisäyksiä.

Kaupunginhallitus oli puheenjohtaja Jere Nuutisen (kesk.) mukaan varsin yksimielinen päätöstensä suhteen.

Suurin lisäys, 270 000 euroa, ohjattaisiin erityisen tuen ja tehostetun tuen oppimiseen. Tämän lisäksi nuorisopalveluihin olisi tarkoitus lisätä 50 000 euron määräraha, mikä mahdollistaa yhden henkilötyövuoden lisää nuorisopalveluihin.

– Koronavuodet ja tämän hetkinen maailman poliittinen tilanne ovat kuormittaneet nuoria ihmisiä aivan erityisesti, ja tämän vuoksi kaupunginhallitus kantaa huolta nuorten pärjäämisestä ja jaksamisesta, Jere Nuutinen sanoo.

Nuorisotoimi saa kohdentaa lisämäärärahan parhaaksi katsomallaan tavalla.

– Esimerkiksi verkkonuorisotyötä ei Joensuussa tehdä vielä ollenkaan, ja sille tuntuu olevan tässä ajassa tarvetta, sanoo kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Sari Koskinen (vihr.), joka itsekin työskentelee opettajana.

Nuutisen ja Koskisen mukaan kaupunginhallitus on saanut paljon viestejä koulumaailmasta lisäresurssien tarpeellisuudesta.

– Erityisen tuen ja tehostetun tuen oppilaiden tukemiseen ja inkluusion parempaan toteutumiseen tarvitaan lisäresursseja.

Joensuun talousarvio on kaupunginhallituksen tekemien muutosten jälkeen 13,9 miljoonaa euroa ylijäämäinen, mutta vuodesta 2024 eteenpäin talous keikahtaa selkeästi alijäämäiseksi.

Tähän pyritään vastaamaan jo ensi vuonna jopa poikkeuksellisen tiukalla talouskurilla.

Virallisen sinetin talousarvio saa kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.12.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä