Julkaistu 

Liikuntapaikat: Laulurinteen ladun lumetus ja kaupungin luistelukenttien jäädytys aloitettu

Joensuun kaupunki on aloittanut talviliikuntapaikkojen kunnostamisen. Laulurinteen ensilumen ladun pohjien valmistelu aloitettiin maanantaina lumitykeillä. Samoin jääkenttien pohjien jäädytystyöt aloitettiin tällä viikolla.

Innokkaimpienkin talviurheilijoiden täytyy vielä malttaa mielensä, sillä ladulle ja jäälle ei vielä aivan lähipäivinä ole asiaa.

- Eniten ladun ja kenttien käyttöönottoon vaikuttaa pakkanen. Mitä enemmän pakkasta olisi, sitä nopeammin latu ja kentät valmistuisivat. Nyt luvassa on vain pikkupakkasta, joten kyllä tässä voi jonkin aikaa joutua odottamaan vielä, sanoo Joensuun kaupungin liikuntasuunnittelija Anu Korhonen.

- Siinä on iso ero jäätymisen ja lumen muodostumisen kannalta, onko pakkasta pari astetta vai kymmenen astetta. Lämpöasteita ei kuitenkaan ole nyt näköpiirissä, joten toiveissa on, että ladun ja kenttien käyttöönotosta päästään lähiaikoina tiedottamaan lisää.

Kymmenen vuorokauden sääennuste lupaa Joensuun -1-7 asteen pakkasia. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan ensi viikolle luvassa on myös lumisateita.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä