Julkaistu    |  Päivitetty 
TIINA SORMUNEN

Nostalgiaa ja tuoreita hittejä juhlan keskellä

Anna Puun seurassa pikkujoulua voi viettää marraskuussa. Kuva: Jarno Pääkkönen Anna Puun seurassa pikkujoulua voi viettää marraskuussa. Kuva: Jarno Pääkkönen
Vilkaisu Joensuun keikkakalenteriin paljastaa, että pikkujoulukaudella tarjolla on jälleen musiikkia monenlaiseen makuun. Myös stand up -iltamista on tullut olennainen osa pikkujoulukautta.

Ohessa muutama vinkki pikkujoulujaan vielä pähkäileville.

Joensuun ehkäpä isoimmat pikkujoulut järjestetään lauantaina 28. marraskuuta Joensuun areenassa. Parasta ennen! -pikkujoulutapahtumassa esiintyvät ruotsalaiset Dr. Alban, Rednex, Basic Element ja Pandora sekä saksalainen E-Rotic. Suomalaista ysäriosaamista edustaa Movetron.

Vastaava iltama järjestetään hieman eri ysärikattauksella viikkoa myöhemmin Rovaniemellä.

Molempien tapahtumien takana on tamperelainen ohjelmatoimisto Prime time music.

Ohjelmatoimisto tuo tapahtuman Joensuuhun, koska sellaiselle on toimitusjohtaja Vesa Vähäsarjan mukaan ollut kysyntää. Pienemmän mittakaavan ysäritapahtumat ovat houkutelleet ravintolat aina täyteen, ja nyt mielenkiintoa on herättänyt myös areenan iso konsertti.

–  Yhteydenottoja tuli jo ennen ensimmäistä lehtimainosta, kun jutut tapahtumasta olivat lähteneet liikkeelle, Vähäsarja naurahtaa.

Tapahtumaan odotetaan useita tuhansia biletyshaluisia kävijöitä. Yksittäisten lippujen ohella myynnissä on myös VIP-paketteja, johon sisältyy muun muassa oma baari sekä nimikkopöytä VIP-alueella ja buffet. Vähäsarja mainitsee yritysten tarttuneen paketteihin hyvin.

Hän myös kertoo, että tarkoituksena on järjestää samanlainen tapahtuma Joensuussa ensikin vuonna.

Mikäli nostalgia on hometta, Kari Hotakaista lainaten, Joensuun keikkapaikoissa riittää myös tuoreita hittejä.

Perjantaina lokakuun 30. päivä PKO:n ravintoloiden Sinun yö -tapahtuma tuo kaupunkiin muun muassa Martti Servo duon Takataskuun, Jari Sillanpään Kimmeliin (keikka loppuunmyyty), Maarit ja Sami Hurmerinnan Hostina Piimälinnaan sekä Kotiteollisuuden Amarilloon.

Samaisena iltana Viihdemaailma Ilonassa kuullaan Ressu Redfordia ja Jussi Rainiota.

Muita Ilonan loppusyksyn artisteja ovat muun muassa Irina (6. marraskuuta) sekä Freeman & Jimmy Cola (20. marraskuuta).

Carelia-salissa taasen on lauantaina 7. marraskuuta peto irti, kun lavalle rientää Antti Tuisku. Konsertti on tosin jo loppuunmyyty. Seuraavana päivänä samaisen lavan valloittaa Ismo Alanko. Jo perinteeksi muotoutunut Raskasta joulua -kiertue saapuu Carelia-saliin maanantaina 7. joulukuuta.

Kimmelissä pikkujoulusesonkina esiintyvät esimerkiksi Virve Rosti (7. marraskuuta), Laura Voutilainen (14. marraskuuta), Yö (21. marraskuuta), Saija Tuupanen (4. joulukuuta) sekä Frederik (12 joulukuuta). Musiikin ohella Kimmelissä viihdyttää ravintolan oma stand up -klubi.

Sanallista huumoria on myös Kerubissa, sekä tietysti niitä keikkoja. Kerubin ja Joensuun Töminä Oy:n toimitusjohtajan Asko Piiparisen mukaan pikkujoulukausi vaikuttaa vilkkaalta. Osa Kerubin viikonloppuilloista on jo täynnä ja suurin osa lähelle sitä.

–  Suosituimmat keikat ovat olleet marraskuussa. Kerubille saapuvat Apulanta, Michael Monroe, Anna Puu ja joulukuun 12. päivä esiintyvä Chisu. Apulannan keikka alkaa olla viittä vaille loppuunmyyty, Piiparinen vinkkaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä