Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Koeajo: Vanhasta Renault Meganesta on jäljellä vain nimi

Ranskalaiset ovat kuuluisia tuotteiden tyylikkäästä muotoilusta eikä uusi sähköinen Renault Megane tee poikkeusta. Latausluukku löytyy jalkakäytävän puolella. Ranskalaiset ovat kuuluisia tuotteiden tyylikkäästä muotoilusta eikä uusi sähköinen Renault Megane tee poikkeusta. Latausluukku löytyy jalkakäytävän puolella.

Ranskalainen auto herättää monenlaisia tuntemuksia, niin hyvässä kuin pahassa. Joka tapauksessa uusi sähköinen Renault Megane on täysin uusi auto, ja vanhasta jäljellä on vain nimi.

Uusi Megane on korimalliltaan nykytyylin mukainen crossover, jota myös katumaasturiksi jotkut nimittävät. Se on millin vajaa 4,2 metriä pitkä auto, johon on loihdittu kuitenkin asialliset sisätilat.

 

Tavaratilan kooksi kerrotaan 440 litraa, mikä on varsin hyvä saavutus. Tila on syvä ja korkeussuunnassa mahtuu hyvin tavaraa kyytiin, kunhan se ei ole niin pitkää. Toki takapenkin kaatamalla voi korjata tämän ongelman.

Megane on etuvetoinen eikä nykyisellä tiedolla ole tulossa nelivetoista. Kaikki ajovoimaan liittyvä on paketoitu keulapellin alle siistin näköiseksi paketiksi.

Meganessa on 22 kilowatin sisäinen laturi, mikä on harvinaista herkkua. Se tosin vaatii minimissään 3 x 32 ampeerin sulakkeet, jollaiset on yleensä kyllä julkisissa latauspisteissä, ja tällöin tyhjän akun täyteen lataaminen kestää kolme tuntia ja vartin.

Pientaloissa tällainen sulakekoko on kuitenkin monesti harvinaisuus, joten silloin pitää tyytyä yleensä 3x16 ampeerin 11 kW:n latausvirtaan, jolla akku latautuu kätevästi yön aikana täyteen noin kuudessa ja puolessa tunnissa.

Suko-kotitalouspistorasiastakin akun saa täytettyä mökkiviikonlopun aikana, ja sen pitäisi kestää noin 30 tuntia.

 

Ulkomuoto on hyvinkin onnistunut isoine nurkkiin sijoitettuine pyörineen, ja sisällä tilanne on lähes yhtä onnistunut. Kuskin edessä on varsin hienon näköinen kokonaisuus, ja se on ehkä jopa yllättävän arvokkaan näköinen. Poissa on siis kova muovi, jota on tarjolla harmittavan monessa sähköautossa.

Kuskin edessä on täysdigitaalinäyttö mittaristona. Se toimi pääasiassa hyvin, ja eri näkymät ovat selkeät. Keskellä kojetaulua on iso pystysuuntainen keskinäyttö, jonka käyttöjärjestelmänä toimii Android Automotive. Mikäli sattuu olemaan Android-älypuhelimen käyttäjä, autossa Google-tilille kirjautuminen sujuu leikiten, ja sen jälkeen mainiosta Google Kartoista löytyy samat kohteet valmiina, mitä on aiemmin etsinyt puhelimesta.

Samaten samassa näkymässä näkyy suoraan, riittääkö akun varaus esimerkiksi suunnatessa pidemmälle matkalle. Järjestelmä osaa ehdottaa suoraan myös latausta matkalla, mikäli sille arvioidaan olevan tarve.

Hieno ominaisuus on myös talvea ajatellen, että auto osaa lämmittää kylmän akun laturille, kunhan se on vaan matkan varrella navigoinnissa. Tietoviihdejärjestelmän kehitys tuntui olevan kuitenkin hieman kesken, sillä koeajon ensimmäisenä päivänä se piti käynnistää uudelleen pari kertaa jumiutumisen takia. Autossa on lisäksi langaton Android Auto (myös Apple CarPlay löytyy) ja musiikki lähtee soimaan puhelimesta automaattisesti autoon sisälle hypätessä.

Keskinäyttö on myös mukavan nopea käyttää, joten turhaa odottelua eri valikoiden välillä ei esiinny.

 

Tässä kokoluokassa uusi sähköinen Megane on miellyttävän hiljainen auto niin kaupungissa kuin maantiellä.

Penkin ja ratin säädöt riittävät juuri ja juuri 175 senttiä pitkälle ja ajoasennon saa hyväksi. Penkissä jaksaa istua hyvin tuntitolkulla, joten sen puolesta kaikki on hyvin.

Koeajon aikana lämpötila vaihteli noin 10–15 plussa-asteen kieppeillä, ja koeajoauton isomman 60 kWh:n akun todellinen toimintamatka vaikuttaisi olevan 300 kilometrin kieppeillä. Vaihtoehtona on myös pienempi 40 kWh:n akku, jossa vastaava lukema on lienee 200 kilometrin korvilla.

Johtuen vetotavasta suurempitehoinen vaikuttaa käyttäytyvän etuvetoisen auton tapaan. Paikaltaan lähtiessä täyskaasukiihdytyksessä vetelyä oli havaittavissa yllättävän selvästi, mutta muuten Megane on siivo auto liikkeissään. Jarrut tosin ovat varsin herkät, mutta niihin kyllä tottui äkkiä.

Megane on myös siinä mielessä harvinainen sähköauto tällä hetkellä, että niitä saa muutaman kuukauden toimitusajalla. Sähköautoksi se on tässä kokoluokassa hintahaitarin yläpäässä, mutta toki varusteet ja tyyli ovat aina maksaneet.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä