Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Tapahtumat: Elokuu on elämää täynnä

Joen yön tapahtumat painottuvat tänä vuonna keskustaan ja torin ympäristöön. Joen yötä vietetään perjantaina elokuun 19. päivä. Joen yön tapahtumat painottuvat tänä vuonna keskustaan ja torin ympäristöön. Joen yötä vietetään perjantaina elokuun 19. päivä.

Kesä ei tosiaan ole vielä ohi. Monenlaisia tapahtumia ja menoja riittää pitkälle elokuun loppupuolelle niin Joensuussa kuin kylillä.

 

Jos tanssijalka vipattaa, pääsee vielä kesän lavatanssitunnelmaan useammassakin paikassa.

Lauantaina 6.8. kello 20 alkaen pyörähdellään Kulhon lavalla, osoitteessa Kuurna-Kulhontie 125 b. Kansaa tanssittavat Blue Notes ja solistit Markku Köntän johdolla.

Viikkoa myöhemmin 13.8. tanssin ystävien kannattaa suunnata Martonvaaran lavalle Polvijärvelle, jossa kello 19–23 esiintyvät Karjalan Karaoke Klubilaiset.

Rääkkylässä puolestaan pääsee tanssin pyörteisiin lauantaina 20.8. kun Kivisalmen tanssilavalla järjestetään Saarten elotulet ja rantakala -tapahtuma lavatanssien merkeissä.

Tapahtuma on kello 19–23. Tanssittajana toimii Kari Kinnusen yhtye, ja illan hämärtyessä nähdään Sauli Pietarisen tulishow. .

 

 

Varttuneemman väen kesäjuhla TuupoVeera järjestetään 9.8. kello 12–16 Tuupovaaran Ullakkolla, osoitteessa Onnelankuja 5.

TuupoVeera on hyväntuulinen ja leppoisa päivätapahtuma, jonka ohjelma on suunniteltu erityisesti varttuneempaa väkeä ajatellen. Ohjelmassa on muun muassa kahvipakettibingo sekä esiintyjänänä nähdään joensuulainen kansanmusiikkiduo Juurisävel, joka esittää Kiihtelysvaarasta vuosien 1899–1950 aikana talteen kirjoitettuja kansanlauluja uusina sovituksina.

Kontiolahdella puolestaan järjestetään joka keskiviikko vielä elokuun loppuun asti kesätoripäivät Kontiolahden torilla kello 10–14. Kontiolahden työttömien järjestämässä tapahtumassa voi myydä kirppistavaraa tai vaikka järjestää ohjelmaa sekä esitellä yhdistyksien toimintaa.

 

 

Torstaina 25.8. luvassa on Afterwork-konsertti Ilosaaressa kello 17–19, kun Joensuun kaupunginorkesteri järjestää pääsymaksuttoman puistokonsertin Ilosaaressa. Konsertin kapellimestarina toimii Marjo Riihimäki. Luvassa on kevyttä, viihteellistä, klassista sekä elokuvamusiikkia.

Uittoareenalla on elokuussa luvassa useita konsertteja: Diandran Kesä yhdessä -kiertue saapuu Uittoareenalle torstaina 18.8., perjantaina 19.8. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus sekä Viikate.

Saman viikon sunnuntaina 21.8. Uittoareenalla puolestaan nähdään Vesterinen Yhtyeineen.

Kaikki Uittoareenan konsertit alkavat kello 19 ja vaativat ennakkoilmoittautumisen.

 

Joen yö järjestetään tänä vuonna perjantaina 19. elokuuta kello 15–22. Joen yön ohjelma painottuu tänä vuonna torin ympäristöön, mutta myös lähikortteleissa, kauppakeskuksissa ja taidelaitoksissa tapahtuu pitkin iltaa monenlaista.

– Halusimme Joen yöhön ohjelmaa, joka saa väen liikkeelle ja mukaan. Luvassa on monia nuoria esiintyjiä sekä runsaasti lapsille suunnattua ohjelmaa, kertoo tapahtumatuottaja Minna Valonen Joensuun Virta Oy:stä.

Torilavalla nähdään muun muassa jyväskyläläiset Youtube-tähdet Aino ja Noora, jotka starttaavat tapahtuman nuorella energialla. Samoin lavalla nähdään esimerkiksi niin nykytanssia kuin kansantanssiakin.

– Torilavalle tunnelmaa luo koko illan ajaksi näyttävä valaisu, jonka tuottaa Valoparta. Uskoisin, että meillä on huikea tausta näille esitykselle luvassa, Minna Valonen arvelee.

– Ylipäätään eri puolilla ydinkeskustaa tapahtuu paljon kaikenlaista. On pieniä ja suuria tapahtumia ja tempauksia. Nähtävää ja koettavaa on kaikenikäisille ihmisille iltapäivästä pitkälle iltaan saaakka.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä