Julkaistu    |  Päivitetty 
Elisa Muhonen

Yritykset: Kesäkahvila Kakkulaituri avasi uudet tilansa Paiholassa – "Ihanaa, että asiakkaat ovat tykästyneet lopputulokseen"

Kakkulaiturin Johanna Niemeläinen ja Helmi Mäki toivottavat asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan Paiholan maisemista ja hyvistä herkuista. Kuva: Elisa Muhonen Kakkulaiturin Johanna Niemeläinen ja Helmi Mäki toivottavat asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan Paiholan maisemista ja hyvistä herkuista. Kuva: Elisa Muhonen

Kakkulaiturissa käy kuhina. On kaunis kesäpäivä, ja lämpötila hipoo noin 23:a astetta. Kahvilan terassilla asiakkaat nauttivat herkkuja auringonpaisteessa, ja jotkut istuskelevat kahvilan edustalla olevalla nurmialueella.

– Asiakaspaikkoja on yhteensä reilu 40, ja ne jakautuvat melko tasaisesti sisä- ja ulkotiloihin, kesäkahvilan projektivastaava Johanna Niemeläinen, 19, kertoo.

Vaikka aurinkoinen sää houkuttaa ulos, saa kahvilan boheemi ja romanttinen ulkoasu ihastelemaan kahvilaa sisältäpäin. Myös asiakkaat ovat kehuneet kahvilan uusia tiloja.

– Ihanaa, että asiakkaat ovat tykästyneet lopputulokseen, keittiövastaava Heli Mäki, 17, sanoo.

– Se tuo mukavaa draivia työhön. On se meillekin huippua, että työskentelytilat ovat freesit, Niemeläinen komppaa.

Tilojen lisäksi myös kahvilan valikoima on kokenut muutoksen. Toastit ovat tulleet uutena tuotteena, ja keittovalikoima on uudistunut.

– Toisaalta tahdomme myös säilyttää tuotteita entisenlaisina, sillä emme koe tarvetta muuttaa hyviksi todettuja reseptejä, Niemeläinen toteaa.

– Olemme esimerkiksi saaneet kehuja siitä, että meiltä saa maailman parhaat pullat, hän naurahtaa.

 

Yrittäjät kertovat avajaispäivän suuren kävijämäärän yllättäneen. Heidän mukaansa asiakkaita on kuitenkin ollut juuri sopivasti.

– On vain positiivinen asia, että kävijöitä on. Siitä olemme kiitollisia.

Kävijöitä on Pohjois-Karjalan lisäksi ollut myös muualta Suomesta, kuten Espoosta ja Vantaalta. Niemeläinen kertoo kahvilassa vierailevien matkailijoiden määrän olleen selvästi kasvussa.

– Monet reissaajat etsivät varsinkin kesäisin pienempiä ja sympaattisia paikkoja, missä käydä.

Master Yhtiöiden alaisuudessa toimiva kahvila on tänä vuonna jo kahdeksatta vuotta auki. Tavoitteena on pitää Kakkulaituri toiminnassa elokuun loppuun asti, mikäli sää sen sallii. Ajatuksissa on ollut myös kahvilan laajentuminen.

– Jos kysyntää riittää, olisi hienoa pitää kahviota auki talvellakin. Sitä varten tarvitsisimme kuitenkin toimijoita, Niemeläinen kertoo.

Molemmat nuoret ovat pitäneet kahvilassa työskentelystä. Merkonomiksi opiskeleva Mäki kertoo haluavansa työskennellä Kakkulaiturissa jatkossakin. Työssä mielekästä ovat olleet monipuoliset työtehtävät ja asiakaspalvelu.

– Tämä on ehdottomasti parasta, mitä olen päässyt tekemään, hän sanoo.

– Työtiimi toimii. Uskon, että asiakkaatkin näkevät, että meillä on hyvä yhteishenki, Niemeläinen toteaa.

 

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä