Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Yritykset: Mokomia avasi lifestyle-putiikin Taitokorttelissa

Korut ovat kesäaikaan yksi Mokomian päätuotteista, kertoo yrittäjä Mia Turunen. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Korut ovat kesäaikaan yksi Mokomian päätuotteista, kertoo yrittäjä Mia Turunen. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen

Joensuulainen yrittäjä Mia Turunen avasi Mokomia Lifestyle -myymälän Taitokorttelissa 3. kesäkuuta. Turunen perusti toiminimen vuonna 2020, josta lähtien hän on valmistanut verkossa myytäväksi Mokomia-tuotteita, kuten meikkipusseja, hiusdonitseja ja korvakoruja.

Parin vuoden ajan Turunen pyöritti verkkokauppaa kotoaan käsin, minkä lisäksi hänen tuotteitaan myytiin esimerkiksi Taito Shopissa.

– Mietin samalla puolitosissani, että oma lifestyle-putiikki olisi kiva. Sitten minulle tarjottiin tätä tilaa Taitokorttelista, ja parin viikon mietinnän jälkeen ajattelin, että no miksipä ei, Turunen kertoo.

Turunen kertoo verkkokaupan pyörittämisen yksin olleen melko raskasta puuhaa, minkä vuoksi hän sulki verkkokaupan avattuaan putiikin.

– Rahkeeni eivät riitä ihan kaikkeen. Jossakin vaiheessa verkkokauppa on ehkä pakko avata vielä, mutta katsotaan nyt ensin, miten homma lähtee käyntiin kivijalassa, Turunen miettii.

 

Mokomia Lifestyle -putiikista löytyy nyt noin viisikymmentä eri tuotemerkkiä, joista suurin osa on kotimaisia: valikoimiin kuuluu niin vaatteita, ruukkuja, koruja, luonnonkosmetiikkaa kuin pieniä sisustusesineitäkin.

– Yritin valita sellaisia merkkejä, joita ei olisi myynnissä muualla Joensuussa. Korut ovat yksi päätuotteeni nyt kesäaikaan, ja niitä löytyy valmistettuna useista eri materiaaleista ja useilla eri tekniikoilla. Suosittuja ovat olleet esimerkiksi Vorssa Inkin ja Utuliinin korut, Turunen kertoo.

Ekologisuus ja kierrättäminen ovat Turusen sydäntä lähellä, ja tämä näkyy myös putiikissa.

– Liikkeessäni on paljon ekologisia kodinpesuaineita, kestotuotteita ja tuotteita, joissa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Lisäksi olen Joensuun alueella ainoa jälleenmyyjä Frenchic Paint -tuoteperheelle, joka on myös ympäristötietoisen sisustajan valinta.

Turunen kertoo asiakkaiden löytäneen uuteen putiikkiin melko hyvin Instagramin kautta, ja osa on puolestaan eksynyt paikan päälle sattumalta esimerkiksi sadetta pitämään.

– Vaikka päivitänkin Instaa mahdollisimman aktiivisesti, parhaimman kuvan putiikista saa aina paikan päällä, joten kannattaa tulla katsomaan, Turunen vinkkaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä