Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Heilin koeajo: Hyundai Kona Electric ei euroja tuhlaa

Hyundai Kona Electric on noin 4,2 metrin pituinen korkeamman ajoasennon tarjoava crossover, joka kulkee vähällä sähköllä ja siinä on pitkä toimintamatka. Latausluukku löytyy auton keulasta. Kuva: Marko Siintomaa Hyundai Kona Electric on noin 4,2 metrin pituinen korkeamman ajoasennon tarjoava crossover, joka kulkee vähällä sähköllä ja siinä on pitkä toimintamatka. Latausluukku löytyy auton keulasta. Kuva: Marko Siintomaa

Näppärän kokoinen täyssähköauto pitkällä toimintamatkalla ja edullisesti?

Tällaista kombinaatiota etsii nyt moni. Lisäksi sähköautojen hinnoista puhuttaessa laskukaava ei mene samalla tavalla kuin polttomoottoriauton ostopäätöstä tehdessä.

Jos auton ostaa rahoituksella, taulukkolaskentaohjelmassa polttoaineen osuus joko puuttuu tai se on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi bensa-autossa. Mikäli autoa saa ladattua järkevästi kotona, sähkö maksaa saman kuin kotona muutenkin, ja ajaminen on joka tapauksessa selvästi edullisempaa kuin bensa-autolla.

 

Tämän koeajon Hyundain pihi sähköauto kuluttaa sähköä noin 15 kWh/100 km. Vaikka sähkön hinta on monella noussut vuonna 2022 voimakkaasti, kuvitellaan sähkön maksavan 20 c/kWh. Sadan kilometrin ajo maksaa siis vain kolme euroa!

Jos otetaan esimerkiksi päivittäinen työmatka Outokummun ja Joensuun välille noin sata kilometriä, jokainen voi laskea, millainen ero on bensa-autoon. Jos auto kuluttaa sataselle kuusi litraa ja bensalitra maksaa 2,2 euroa, sata kilometriä maksaa 13,2 euroa.

Tällä erotuksella maksaa kummasti korkeampaa lainanlyhennystä verrattuna polttomoottoriautoon, kun menovesi maksaa tänä päivänä yli kaksi euroa litralta. Ajokustannus on siis 4,4-kertainen verrattuna sähköautoon.

 

Nyt koeajossa olevan Hyundai Konan hinnat alkavat pienemmällä 39 kWh akulla 34 492 eurosta ja isommalla 64 kWh akulla olevan hintalapussa on noin 7 800 euroa enemmän.

Koeajoauto on parhaimmalla Style-varustetasolla ja isommalla akulla, jonka hinta pyörii noin 45 000 euron korvilla. Toimintamatkaksi täydellä akulla valmistaja mainitsee 484 kilometriä ja kaupungissa jopa 660 kilometriä.

Se on paljon, eikä Kona-kuskin tarvitse olla lataamassa autoa joka päivä, vaikka päivittäinen työmatka olisi pidempi. Mikäli kotona ei ole mahdollisuutta ladata sähköautoa, niin sähkö-Konan akku täyttyy tyhjästä noin tunnin kestävän kauppareissun aikana. Mikäli kotona tai työpaikalla on tarjolla kolmivaihevirtaa, lähes tyhjän akun saa täyteen vajaassa seitsemässä tunnissa.

Siis suomeksi sanottuna yön tai työpäivän aikana akku on latautunut täyteen ja lähdettäessä on taas täysi ”tankki”.

 

Hyundai Kona uudistui noin vuosi sitten, ja selkein ero vanhempaan malliin on sähköversion niin sanottu tasainen muumikeula.

Samaten etuajovalot ovat erilaiset ja kokonaispituudessa on tapahtunut myös hieman kasvua. Kaikissa on nyt suomenkielinen 10,25 tuuman täysdigitaalinen mittaristo ja älyavaimella toimiva etäkäynnistys. Parhaimmassa Style-varustetasossa keskinäyttö on 10,25 tuumaa, ja sen myötä auton tuuletusta ja lämmitystä sekä latausta voi ohjata älykännykällä.

Sisällä materiaalit ovat mukiinmeneviä eli ei varsinaisesti mitään luksusta, mutta asianmukaista.

Ajosuunta valitaan keskellä olevasta neljän napin ryhmästä, ja vaikka keskellä kojetaulua onkin suomenkielinen kosketusnäyttö, kaikkea ei käsketä sen kautta. Keskikonsolissa on oikeita nappeja, joista saa säädettyä lämpötilaa sekä etupenkkien ja ratin lämmitystä. Hyvä asia kylminä vuodenaikoina.

 

Kuskinpenkillä istuu mielellään useamman tunnin putkeen ilman ongelmia. Takana tila riittää kahdelle, mutta kolmas voi aiheuttaa eripuraa pidemmillä matkoilla.

Tavaratila on auton kokoluokan mukainen eli 332 litraa. Ohjaamossa kaikki toimii kuten pitääkin, ja toiminnot on helppo omaksua. Maantiellä vakionopeussäädin osaa pitää sopivan välimatkan edellä olevaan autoon ja kaistallapitoavustin auttaa pysymään kaistamerkintöjen avulla keskellä ajokaistaa. Koeajoautossa oli alla Nokian kitkarenkaat, joiden meluisuutta on tullut ihmeteltyä ennenkin eikä tilanne ole muuttunut mihinkään vuosien saatossa.

Konassa kannattaa siis valita mahdollisimman hiljaiset renkaat, sillä maantiellä rengasmelu on suurin äänenlähde.

 

Täyssähköinen Hyundai Kona maksaa selvästi enemmän kuin polttomoottoriversiot, mutta ajaminen on sen sijaan selvästi paljon halvempaa.

Mikäli arvostaa vaivatonta liikkumista ja auton nopeaa lämpiämistä kylmällä kelillä, sähkö-Kona on tällaiseen käyttöön oiva vaihtoehto. Mikäli taas asuu huonompien tieyhteyksien päässä, Konasta on myös olemassa automaattivaihteinen nelivetoinen bensamoottorilla oleva malli.

Jos mieli tekee urheilullisempaa mallia, niin tarjolla on myös urheilullinen 280 hevosvoimainen Kona N. Mallivalikoima on siis laaja, joten valinnanvaraa riittää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä