Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Autopajalta maja-talon isännäksi

Koulun entisessä juhlasalissa voi nyt pelata biljardia ja järjestää vaikka juhlia tai tapahtumia. Kontiolomien yrittäjä Veli-Matti Romppanen uskoo Kontioniemen seudun vetävän matkailijoita entistä enemmän. Kuvat: Hanna Käyhkö Koulun entisessä juhlasalissa voi nyt pelata biljardia ja järjestää vaikka juhlia tai tapahtumia. Kontiolomien yrittäjä Veli-Matti Romppanen uskoo Kontioniemen seudun vetävän matkailijoita entistä enemmän. Kuvat: Hanna Käyhkö
Pitsan tuoksu leijailee vastaan Kontioniemen vanhan koulun ovella. Entiseen koulun ruokalaan on juuri valmistunut ravintola baaritiskeineen ja oluthanoineen.

Keittiössä häärii 50-vuotias Veli-Matti Romppanen, jonka työmaa vielä vuosi sitten oli konepellin alla.

– Olin 22 vuotta autokorjaamoyrittäjänä, enkä varsinaisesti alanvaihtoa ollut suunnitellut. Sitten yritykselle ilmaantui ostaja, ja mietin että no miksipä ei.

Kontioniemen koulu tyhjentyi oppilaista vuonna 2014. Romppasen tuttava osti tuolloin koulun, ja rakennus tuli vuosien aikana Romppasellekin tutuksi. Pari vuotta sitten vitsailu koulun ostamisesta muuttui todeksi.

– Jostain syystä minulla on aina ollut sellainen hullu haave, että olisipa hauska omistaa majatalo tai karavaanareiden matkaparkki, Veli-Matti Romppanen naurahtaa.

Nyt haave on totisinta totta. Vanha koulu oli välillä hyvin vähällä käytöllä, mutta nyt rakennuksessa on kahdeksan huoneistoa, neljä yksiötä ja neljä kaksiota.

Majoitustilaa huoneissa on 2–6 hengelle. Matkaparkissa puolestaan on 12 sähköistettyä paikkaa matkailuajoneuvoille.

– Olen itse liikkunut aikoinaan paljon matkailuautolla eri puolella Suomea, ja ehkä niiltä reissuilta on tarttunut ideoita ja näkemystä siitä, millainen toimiva matkaparkki voisi olla, Veli-Matti Romppanen miettii.

Tällä hetkellä yrittäjä ei ehdi juuri lomamatkoja miettiäkään.

– Täällä sitä ollaan oltu kellon ympäri. Välillä on mielessä käynyt, että mihinkä sitä tuli taas päänsä pistettyä, Romppanen nauraa.

Romppasen vaimo työskentelee yrityksessä myös.

– Tällä hetkellä vaimo suorittaa vielä catering-puolen ammattitutkintoa, joten hänellä menee aikaa opinnoissa, mutta toivottavasti hän pääsee kevään aikana ottamaan ravintolan keittiön haltuun.

Ravintolassa myydään tällä hetkellä pitsaa, mutta tarjontaa on mahdollista laajentaa.

– Meillä on tämä homma vähän niin kuin kehitysvaiheessa. Katsotaan, millaista kysyntää syntyy. Aamupalaa ravintolasta saa tilauksesta, ja esimerkiksi juhliin voi tilata meiltä tarjoilut. Vaimoni on lähtöisin Thaimaasta, joten suunnitelmissa on kehittää myös aasialaista ruokalistaa.

Romppasen Kontiolomat Oy:n tärkeimmät kohderyhmät ovat karavaanareiden lisäksi ampumahiihtostadionilla valmentautuvat ja kilpailevat urheilujoukkueet, kisaturistit sekä sporttista lomakohdetta etsivät matkailijat.

– Tässähän on ympärillä vaikka mitä: stadionilla pääsee lokakuusta asti hiihtämään ja treenaamaan erilaisia talvilajeja pitkälle kevättalveen. Kesällä on golf-kenttä äärellään, frisbeegolfrata aivan vieressä ja ympärillä kulkevat hienot polut patikointiin, juoksuun ja pyöräilyyn.

Vanhan koulun muuttuminen majoitustiloiksi on käynyt varsin sujuvasti. Rakennuksessa oli ennestään kaksi asuntoa, ja kuusi uutta huoneistoa syntyi entisten koululuokkien paikalle.

Rakennuksen entinen elämä näkyy tänä päivänä parhaiten entisessä liikuntasalissa, jossa esiintymislava on biljardipöydät ja monenlaista muuta rekvisiittaa.

– Tässä salissa voidaan järjestää esimerkiksi juhlia tai yleisötapahtumia. Ja ajatus olisi, että täällä voivat matkaparkin asukkaat ja vaikka kyläläisetkin kokoontua pelaamaan biljardia ja muita pelejä.

Romppanen vuokraa huoneita lyhyempään tai pidempään majoittumiseen. Kaikissa huoneissa on keittiö, wc ja suihku. Pienemmät huoneet maksavat 65 euroa ja isommat huoneistot 89 euroa yöltä.

Osa huoneista on vuokrattavissa Airbnb:n kautta, osaa Veli-Matti Romppanen vuokraa suoraan itse.

– Varauksia on alkanut pikkuhiljaa tulla, vaikka ei tässä oikein vielä markkinointia olla aloitettukaan. Juuri tässä vasta viimeisiä sohvia ja verhoja pantiin paikoilleen, Romppanen naurahtaa.

Yrittäjää kutsuu taas keittiö: seuraava pitsatilaus on oltava valmiina vartin päästä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä