Julkaistu 

Siun sote: Kolmannet koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 18-vuotiaisiin

Siun sote: Kolmannet koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 18-vuotiaisiin Niko Jouhkimainen

Koronarokotusten ajanvaraus on edennyt kuluvalla viikolla verkkaiseen tahtiin, tiedottaa Siun sote. Tiistaina iltapäivällä rokotusaikoja oli vapaana vielä noin 2 300. Tämän vuoksi rokotusvuorossa oleva ryhmää on laajennettu Siun soten mukaan tiistai-iltapäivänä kaikkiin yli 18-vuotiaisiin.

Rokotettavan tulee olla täyttänyt rokotuspäivänä 18 vuotta. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteellä. Kolmansia koronarokotuksia voi tällä hetkellä antaa vain voimakkaasti immuunipuutteisille alle 18-vuotiaille henkilöille.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8.

Riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat voivat varata ajan 3. rokotukseen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Perusterveet 18–59-vuotiaat voivat varata ajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Rokotusaikoja on vapaana tällä hetkellä enimmäkseen Modernan koronarokotteelle. Varovaisuusperiaatteen vuoksi rokotetta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille. Muille Modernan rokote sopii, vaikka olisi saanut aiemmat rokotteet toisen valmistajan rokotteella.

Viikosta 5 alkaen Kontiolahdella koronarokotukset keskitetään resurssien riittävyyden turvaamiseksi Lehmon terveysasemalle. Joensuun kantakaupungin alueelle koronarokotukset on keskitetty jo pidemmän aikaa Siilaisen terveysasemalle.

Muilla Siun soten terveysasemilla koronarokotuksia pyritään järjestämään viikoittain, monella asemalla rokotuksia järjestetään päivittäin. Lisäksi koronarokotuksia annetaan yksityisten toimijoiden rokotuspisteillä, jotka näkyvät ajanvarauksessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä