Julkaistu    |  Päivitetty 

Kiihtelysvaaran tulevan kirkon luonnokset nähtävänä

Arkkitehdin visualisointi Kiihtelysvaaran tulevasta kirkosta. Arkkitehdin visualisointi Kiihtelysvaaran tulevasta kirkosta.
Uuden Kiihtelysvaaran kirkon tämänhetkiset luonnokset ovat nähtävillä sekä Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla että Kiihtelysvaaran palvelupisteellä perjantaihin 21. tammikuuta kello 12 saakka.

Joensuun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän tiedotteen mukaan luonnoksissa on nähtävissä muun muassa visualisointi, joka kuvaa kirkkoa ulkopuolelta, sisätiloja esittelevä pohjapiirros, julkisivukuvia sekä arkkitehdin suunnitelmaselostus.

Seurakuntalaiset voivat käydä tutustumassa suunnitelmiin ja jättää paikan päällä aloitelaatikkoon omalla nimellään ja yhteystiedoillaan varustetut ideat ja ehdotukset kirkon jatkosuunnittelua varten. Kirkon rakennustoimikunta käy arkkitehdin kanssa saadut ehdotukset läpi ja huomioi ne suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan.

Suunnitelmiin on mahdollista tutustua myös Kiihtelysvaaran kirkon verkkosivuilla osoitteessa http://www.joensuunseurakunnat.fi/kiihtelysvaaran-kirkkohanke.

Kiihtelysvaaran uuden kirkon hanke on Suomessa ainutlaatuinen. Monitoimikirkko toteutetaan suoraan vanhan paikalle.

– Rakennus jatkaa pitkää suomalaista ristikirkkoperinnettä, ja se toteutetaan hirrestä. Kirkon ulkohahmo ja sisätilat ovat kuitenkin selkeästi omaehtoisen uudenlaiset ja talotekniikka nykyaikaista, kertoo Kiihtelysvaaran kirkon suunnittelusta vastaava arkkitehti Riikka Kuittinen.

Keskellä sijaitsevaan kirkkosaliin on suora, seremoniallinen käynti. Keskiosan sakraalius näkyy Kuittisen mukaan rakennuksen ulkohahmossa katon korkeutena.

Kirkon sijoittumista tontille määrittelevät vanhat haudat sekä vanhan kirkon säilynyt viinikellari. Viinikellari pyritään Kuittisen mukaan budjetin salliessa säilyttämään.

– Lisäksi kirkkomaalle sijoitetaan vanhan kirkon muistelupaikka ja lahjoituksena saatava muistopatsas, Kuittinen kertoo.

Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnittelijaksi valittiin maaliskuussa 2021 Luo arkkitehdit Oy.

Uuden kirkon luonnos pyritään saamaan valmiiksi kevään 2022 aikana, jonka jälkeen se tullaan käsittelemään Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän päätöksentekoelimissä. Tavoitteena on käynnistää rakennustyöt kevään 2023 aikana.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä