Julkaistu    |  Päivitetty 

Sami-Petteri Asikainen on vuoden alueellinen sairaanhoitaja

Sami-Petteri Asikainen. Kuva: Antti Pitkäjärvi / Siun sote Sami-Petteri Asikainen. Kuva: Antti Pitkäjärvi / Siun sote
Pohjois- Karjalan sairaanhoitajat ry on valinnut Sairaanhoitajaliiton vuoden 2021 alueelliseksi sairaanhoitajaksi Pohjois-Karjalassa Sami-Petteri Asikaisen, 31. Asikainen työskentelee Siun soten Outokummun terveysasemalla. Sairaanhoitajana hän on työskennellyt nyt kaksi vuotta.

Sairaanhoitajaliiton tiedotteen mukaan ehdotuksessa vuoden alueelliseksi sairaanhoitajaksi Sami-Petteri Asikaista kuvattiin helposti lähestyttäväksi, iloiseksi, hymyileväksi hyvän mielen tuojaksi, joka vastaan tullessaan vitsailee.

Asikaisen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat erityisesti miesten terveys ja mielenterveys. Asikainen työskenteleekin terveysaseman mielenterveys- ja päihdepalveluissa.

– Aivan parasta omassa työssä on kohtaamiset ihmisten kanssa. Ne hetket, kun on saanut auttaa ihmistä oivaltamaan jotakin tärkeää. Jotain, joka helpottaa vointia, Asikainen kertoo.

Asikainen on puhunut miesten kehopositiivisuuden ja mielenterveyden puolesta myös sosiaalisessa mediassa. Lisäksi hän esiintyy juontajana Siun soten uudessa Miekö miepä -podcastsarjassa, jossa keskustellaan muun muassa riippuvuuksista ja kehonkuvasta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä