Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Kimmelin jättiremontti valmis

Oviaukko on entisellä paikallaan, mutta muuten Kimmelin aulatilaa ei meinaa tunnistaa samaksi. Aulatiloja kasvatettiin purkamalla toimistohuoneita. KuvaT: Juha Inkinen Oviaukko on entisellä paikallaan, mutta muuten Kimmelin aulatilaa ei meinaa tunnistaa samaksi. Aulatiloja kasvatettiin purkamalla toimistohuoneita. KuvaT: Juha Inkinen
Hotel Kimmelin 19 miljoonaa euroa maksanut jättiremontti alkaa olla valmis. Hotelliin on majoitettu asiakkaita jo heinäkuun lopulta alkaen, ja tällä viikolla käyttöön saatiin kaikki hotellin 237 hotellihuonetta.

Remontin myötä Kimmelistä kuoriutui koko Suomenkin mittakaavassa massiivinen tapahtuma- ja kokouskeskus.

– Täällä pystyy järjestämään nyt monenlaisia kokouksia. Tiloja voi muokata hyvin eri kokoisiksi siirrettävien, äänieristettyjen seinien ansiosta, kertoo Pohjois-Karjalan Osuukaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.

Kimmelin kokoustiloihin mahtuu kerrallaan yli 600 kokousvierasta.

– Näillä uudistuksilla tähtäämme koko Suomen merkittävimpien tapahtumatalojen joukkoon. Ja samalla toki halutuksi bisnesmatka- ja staycation-kohteeksi, Kanninen sanoo.

Vuonna 1977 avattu Kimmel näyttää ulospäin yhä varsin samalta kuin ennen. Sisäseinien puolella on tapahtunut paljon: vastaanotto sijaitsee nyt oviaukon edessä ja sisäseiniä on kaadettu aulatilojen tieltä.

Hotellin Sirkkalan sillan puoleiseen reunaan on rakennettu Penttilä-sali, jonka suurista ovista voi ajaa vaikka auton tai nosturin näytteille tilaan.

Entinen parkkihalli on muutettu toimistotiloiksi, ja yläkerran Sirkkala-salin tilalle on rakennettu sviittejä, joista on jokinäkymä.

Uusia hotellihuoneita remontin myötä on tullut seitsemän. Kaikkiaan hotellissa on 60 superiortason huonetta, kaksi juniorsviittiä ja yksi 70 neliön sviitti.

– Kaikki economy-tason huoneet on myös remontoitu paremmiksi, kertoo hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo.

Vaikka hotellihuoneet ja sisätilan ravintolat ovat nyt valmiit, jatkuu Kimmelissä vasaranpauke vielä talven yli.

– Alakerran sauna- ja uima-allasosastot remontoidaan seuraavaksi. Suunnittelutyöt on nyt aloitettu. Sinne on luvassa uusi, iso kuntosali, ja saunaosastoa remontoidaan kylpylämäiseen suuntaan.

Alakerran remontin hintaluokka on Uusitalon mukaan suuruudeltaan ”seitsemännumeroinen”. Valmista pitäisi olla kevättalvella, viimeistään ampumahiihtokisakauden alla.

Myös Kimmelin ravintolaelämä on kokenut muutoksia. Alakerran ravintolatiloihin avattiin nyt Bistro Heili.

– Bistro Heilissä tarjoillaan reipasta ja rehellistä ruokaa sekä paikallisia makuja. Nyt meillä on esimerkiksi tarjolla syksyinen karhu-menu. Ruokalistat vaihtuvat vuodenaikojen ja sesonkien mukaan, kertoo ravintolapäällikkö Tero Turunen.

Kimmelin perinteiseen yökerhotilaan avasi puolestaan ovensa Las Palmas, joka on avoinna perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Parhaillaan työn alla on Kimmelin terassin laajennus, joka saadaan käyttöön ensi kesäksi. Sirkkalan puistoon avautuva terassi on yksi kaupungin suurimpia: asiakaspaikkoja on luvassa noin 350.

– Terassilta aukeaa erinomaiset mahdollisuudet Sirkkalan puiston tapahtumien, kuten Osuuskaupparockin, järjestämiseen, Tiina Kanninen sanoo.

Kimmelin massiivisten muutostöiden sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Puroplan & Jaakko Puro Oy. Toimiston kädenjälki näkyy Pohjois-Karjalassa myös esimerkiksi Bomballa.

– Halusin tuoda uudistuksessa luonnon esiin monin tavoin: tiloissa käytettiin esimerkiksi vuolukiveä, nahkaa ja puuta sekä lisättiin valoa runsaasti joka tilaan, Jaakko Puro kertoo.

Tiina Kanninen muistuttaa, että Kimmelin remontti on työllistänyt maakunnan rakennusalaa viimeisen vuoden aikana varsin merkittävästi: yhteensä vuoden mittaiseen urakkaan tarvittiin 323 henkilötyövuotta.

– Suosimme kaikissa mahdollisissa hankinnoissa paikallista ja kotimaista tuotantoa ja täkäläistä työvoimaa.

Ketä Kimmelin ovista sitten odotetaan astuvaksi lähivuosina?

– Uskomme kotimaan matkailuinnon jatkuvan varmasti. Pohjois-Karjalassa Koli ja Bomba vetävät hienosti, ja Joensuu on erinomainen kaupunkikohde yhdistettynä niihin, Tiina Kanninen sanoo.

– Ja vaikkei kellään ole kristallipalloa, niin oletettavaa on, että kokous- ja tapahtumaelämä palaa myös sellaiseksi, että ihmiset kerääntyvät yhteen paikkaan, jossa he kokoustavat, majoittuvat ja ruokailevat. Nyt Kimmel voi vastata tällaiseen tarpeeseen ihan missä tahansa kokoluokassa.

Koulujen loma-aikoina Suomea ristiin rastiin matkailevien lapsiperheiden lisäksi Kimmelin varauskirjoissa näkyy jo nyt eräs merkittävä matkailuryhmä.

– Seniorimatkailijat tuntuvat innostuneen kotimaan kaupunkilomista. Eivätkä he tule välttämättä edes kaukaa; ihmiset ovat ymmärtäneet, että hotellireissu lähiseudullekin toimii lomana, Kanninen sanoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä