Julkaistu    |  Päivitetty 
Liisa Kuivalainen

Kilpailu: Lähetä parhain sienireseptisi Heiliin

Etenkin tatteja on saatu tänä vuonna yllin kyllin. Löytyisikö niille jokin uusi, herkullinen resepti? Kuva: Minna Raitavuo Etenkin tatteja on saatu tänä vuonna yllin kyllin. Löytyisikö niille jokin uusi, herkullinen resepti? Kuva: Minna Raitavuo

Näyttää vahvasti siltä, että menossa on pitkiin aikoihin paras sienikausi. Ahkerat metsissä kykkijät ovat saaneet mukavaa lisätuloa ja kotitarvekerääjät talven varalle ämpärinsä ja pakastimensa kukkuroilleen.

Nyt tarvitaan sienireseptejä, kun tarveainetta on yllin kyllin. Siksi Heili houkuttelee lukijat paljastamaan parhaiden sieniherkkujensa ohjeet kaikkien halullisten käyttöön.

Erityisesti toivomus on esimerkiksi suvun tai tuttavapiirin kesken nautituista sieniappeista sekä piirakoista. Pienimmillään vihje voi olla uudesta mausteesta soosissa tai sopassa.

Ohjeet saavat olla mielellään sellaisia, ettei lisukkeita tarvita pitkää listaa, sillä siinähän sienten idea lähes ilmaisesta raaka-aineesta hukkaantuu.

Lämmittelyksi paljastetaan erittäin simppelin sienisalaatin ohje. Kirjoittajan perheessä – mies sen tekee – salaatti on vuosikausia ollut takuuvarma joululahja ystäville.

 

Simppeli salaatti

Liota haaparouskuista liika suola pois. Pilko sienet pieneksi. Saksilla käy, mutta paras on vanhanajan alumiininen lihamylly, jota kammesta veivataan.

Silppua pieniä tai makeita sipuleita terävällä veitsellä hienoksi.

Vaahdota kermaa. Hyvä on käyttää laktoositonta, joka sopii kaikille vatsoille.

Sekoita ainekset yhteen ja valmista on. Maista mahdollinen suolan lisäys.

Jos salaatti ei tule syötyä kahtena päivänä, kolmantena jämästä saa sopan.

Nesteeksi maitoa tai kermaa, nokare sulatejuustoa täydennykseksi. Sopan voi myös soseuttaa halutessaan.

 


Toimi näin:


Lähetä sieniherkkuohjeesi sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai kirjeellä osoitteeseen Karjalan Heili Kauppakatu 26 C 3. krs 80100 Joensuu. Liitä mukaan valokuva, mikäli sellainen on. Lähetä ohjeesi syyskuun loppuun mennessä.

Muista liittää nimesi ja osoitteesi palkintojen arvontaa varten. Voit käyttää myös nimimerkkiä.

Mielenkiintoisimmat reseptit julkaistaan lokakuussa Heilissä. Kaikki reseptin lähettäneet palkitaan Heilin tuotepalkinnoilla ja kaikkien lähettäneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti vapaavalintaiseen Ison Myyn liikkeeseen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä