Julkaistu 

Prismassa viime yönä sähkökatkos – sulaneista tuotteista satojentuhansien eurojen tappiot

Prismassa viime yönä sähkökatkos – sulaneista tuotteista satojentuhansien eurojen tappiot Riikka Hurri

Prisma Joensuusta on torstaina ja perjantain välisenä yönä 15.–16.7. rikkoutunut yksi muuntaja, minkä seurauksena osassa myymälästä ei ole ollut sähköjä, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedotti perjantaiaamuna. Sähkökatkoksen seurauksena kaikki kylmäsäilytystä vaativat tuotteet ovat sulaneet.

PKO:n tiedotteen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että kaikki pakasteet, maitotuotteet, lihat ja palvelutiskin tuotteet joudutaan tyhjentämään hyllyistä ja korvaamaan uusilla tuotteilla. Uusien korvaavien tuotteiden tilauksia on jo tehty ja tuotetäydennyksiä ryhdytään tekemään heti kun uudet kuormat saapuvat.

– Sulaneita ja lämmenneitä tuotteita sekä tuotepaukkauksia on kymmeniätuhansia, joten hyllyjen tyhjentäminen ja tuotetäydennysten uudelleen hyllyttäminen vie hetken aikaa. Kylmäsäilytystä vaativissa tuotteissa tulee olemaan muutaman päivän ajan tuotepuutteita. Pahoittelen tästä PKO:n omistajille sekä muille asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Lisää henkilökuntaa on kutsuttu töihin heti kun vahinko havaittiin, ja teemme kaikkemme, että normaaliin kaupankäyntiin päästään palaamaan mahdollisimman pikaisesti, PKO:n vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Härkösen arvion mukaan sulaneista tuotteista tulee satojentuhansien euron taloudelliset tappiot.

Kauppakeskuksessa on useita muuntajia, joten yhden muuntajan rikkoutumisesta johtunut sähkökatkos koskee vain osaa kauppakeskus Prismasta. Prisma Joensuun urheilu-, vaate- ja viihde-elektroniikan osastoilla sähköt ovat toimineet moitteetta. Samalla tavoin Prisman ravintolamaailmassa, S-Kukassa, PKO Hautauspalvelussa sekä kauppakeskuksessa toimivien muiden yritysten myymälöissä ei ole ollut katkoksia sähkönjakelussa.

Kauppakeskus avautuu osittain kello 8, mutta Prisma on suljettuna sähkökatkon vuoksi ja pyritään PKO:n tiedotteen mukaan avaamaan myöhemmin tänään.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä