Julkaistu 

Pääkirjaston remontti viivästyy – ovet auki elokuussa

Pääkirjaston remontti viivästyy – ovet auki elokuussa Hanna-Mari Lappalainen

Joensuun pääkirjaston talotekniikkaremontti viivästyy tarvittavien laitteiden toimitusongelmien takia kolme viikkoa, Joensuun kaupunki tiedottaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan kirjasto päästään avaamaan asiakkaille maanantaina 16. elokuuta.

– Viivästys on todella ikävää, koska tässä välissä koulut ehtivät alkaa ja uusia opiskelijoitakin muuttaa kaupunkiin, kirjastopalvelujohtaja Suvi Pirnes-Toivanen harmittelee.

– Laitetoimituksissa kestää odotettua kauemmin, eikä pääkirjaston ilmanvaihto valitettavasti ole tällä hetkellä riittävä, jotta kirjaston avaaminen olisi turvallista, Pirnes-Toivanen jatkaa.

Kirjastoauto Mysteeri palvelee perjantaihin 13. elokuuta saakka pääkirjaston parkkialueella arkisin maanantaista keskiviikkoon kello 12–15 ja torstaista perjantaihin kello 12–14. Poikkeuksena on maanantai 26. heinäkuuta., jolloin auto on huollossa.

– Pääkirjaston palveluita on kaivattu jo kuluneina sulkuviikkoina. Sekä lähikirjastoissa että kirjastoautossa on ollut vilkasta. Siirrämme pääkirjastolta loppuajaksi lisää henkilökuntaa Joensuun lähikirjastoihin varmistamaan palvelun toimivuuden, Pirnes-Toivanen kertoo.

Pääkirjaston palautusluukku Koskikadulla pysyy edelleen avoinna vuorokauden ympäri. Arkisin ennen kello 15 tehdyt palautukset käsitellään samana päivänä.

Pääkirjastossa olevaan aineistoon voi tehdä varauksen ja noutaa jostain muusta kirjastosta. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, muiden Vaara-kirjastojen asiakaspalvelussa tai soittamalla mihin tahansa Vaara-kirjastoon asiakaspalveluaikana.

Jos varauksen noutopaikaksi on valittu pääkirjasto, varausten nouto tapahtuu Nepenmäen kirjastosta keskiviikkoon 11.8. saakka. Varaukset siirretään takaisin pääkirjastolle torstain 12.8. aikana. 12.–14.8. välisenä aikana pääkirjaston varauksia ei voi noutaa. Varauksia ei siirretä pääkirjastoon, jos noutopaikaksi on valittu toinen toimipiste. Jos omaa varaustaan ei tarvitse sulkuaikana, varauksen voi myös keskeyttää verkkokirjastossa.

Pääkirjaston lehtiä ei siirretä sulun ajaksi muihin kirjastoihin, mutta aikakauslehtien vanhempia numeroita voi varata. Lisäksi aikakauslehtien sähköistä eMagz-palvelua voi käyttää kotoa käsin. Myös kirjaston muut e-aineistot ovat käytettävissä normaalisti.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä