Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Revyyn kautta ensi kesään

Inari Ruonamaa (vasemmalla), Valtteri Haliseva, Juhani Joensuu, Sakari Saikkonen, Sanna Kärkkäinen ja Eve Pietarinen työstävät revyytä Maarianvaaran seurantalolla. Kuva: Aimo Salonen Inari Ruonamaa (vasemmalla), Valtteri Haliseva, Juhani Joensuu, Sakari Saikkonen, Sanna Kärkkäinen ja Eve Pietarinen työstävät revyytä Maarianvaaran seurantalolla. Kuva: Aimo Salonen
Monta on kesäteattereilla versiota siitä, kuinka koronavuoden jälkeen palataan yleisön eteen, ja Maarianvaaralla on varsin luova semmoinen.

Kun aika ei riittänyt Meidän herramme muurahaisia -näytelmän tekemiseen, tehtiin runsaan tunnin mittainen revyy, joka tavallaan valmistaa kesän 2022 näytelmää.

– Tässä on käytetty hyväksi ideoita, jotka oli tarkoitettu Meidän herramme muurahaisiin. Inari esimerkiksi on tehnyt sitä varten useita sävellyksiä, ohjaaja Juhani Joensuu paljastaa.

Inari, sukunimeltään Ruonamaa, on toinen tämän kesän ensikertalaisista Maarianvaaran kesäteatterissa. Toinen on joensuulaisille monista eri yhteyksistä tuttu Eve Pietarinen.

Sakari Saikkonen, Sanna Kärkkäinen ja Valtteri Haliseva ovat jo ennestään tuttuja maarianvaaralaisia.

– Tämä on se vanha kaava, että porukka kasataan aina pääosin vanhoista tekijöistä ja sitten otetaan aina joku uusi, tuottaja Henry Räsänen sanoo.

Räsänen muistuttaa, että työryhmä joutui olemaan tosi pitkään löysässä hirressä, kun päätös ministeriön koronatuesta tuli vasta toukokuun alussa.

– Jussilta loppui peliaika Meidän herramme muurahaisten dramatisoimiseen ja Sannalla oli muita töitä. Piti tehdä jotain semmoista, joka sopii muuttuneeseen aikatauluun ja sehän tarkoittaa sitä, että meillä on pienempi budjetti, vähemmän esityksiä ja pikkuisen vähemmän harjoitusaikaa, Räsänen luettelee.

Haastatteluhetkellä työryhmällä oli menossa viides harjoituspäivä.

– Tavoitteena oli saada tässä ajassa aikaan runkoajatus illan showsta, ja nyt se on saatu, ohjaaja Joensuu kertoo.

Luvassa on runsaan tunnin mittainen revyy, jossa tekijöiden mukaan on ajankohtaista huumoriohjelmaa ja elämän riemua lietsovaa musiikkia.

Mitä se ajankohtainen huumori sitten tarkoittaa?

– Nyt kun ollaan puolivälissä, niin vaikea sanoa, mitä siellä on. Varmaan uusia lauluja ja ajankohtaisia kirjailijoita kuten Shakespeare ja Aleksis Kivi, Sakari Saikkonen murjaisee.

Vanha kaava toistuu siis siinäkin mielessä, että koko työryhmä osallistuu ideoiden kehittelyyn ja musiikin tekemiseen.

– Meidän Teams-palaverissa syntyi ajatus, että lähettäisiin tästä ajankohtaisesta tilanteesta, ja Sannako sen sitten keksi, että nyt on tämä jännä käsite laulu- ja tanssikielto, niin historiastakin löytyy sille vastine, ja tämä olisi semmoinen elämäniloinen esitys, joka juhlii kiellon päättymistä, Räsänen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä