Julkaistu 

Luovan alan ja tapahtumien tukemiseksi otetaan käyttöön luovan liiketoiminnan seteli

Ilovaari vuonna 2019. Kuvituskuva. Lari Lievonen Ilovaari vuonna 2019. Kuvituskuva.

Joensuun kaupunki ja Business Joensuu ovat kehittäneet yhdessä uudenlaisen mallin, jolla tuetaan koronapandemiasta kärsinyttä luovaa alaa ja tapahtuma-alaa. 1. heinäkuuta tulee haettavaksi luovan liiketoiminnan seteli, jolla tuetaan uusien palveluiden käyttöönottoa, uusia liiketoimintakokeiluja ja liiketoimintaan tähtäävää palvelutuotantoa.

Luovan liiketoiminnan setelin on Joensuun kaupungin tiedotteen mukaan tarkoitus täydentää aiempia koronatukia.

– Kriteerit erilaisien koronatukien hakemiseen eivät aiemmin täyttyneet kaikkien toimijoiden kohdalla. Luovan liiketoiminnan setelistä on pyritty tekemään matalan kynnyksen tukimuoto, jota on aiempaa helpompi hakea, palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuulta kertoo.

Luovan liiketoiminnan seteliä voivat hakea joensuulaiset luovan alan ja tapahtuma-alan toimijat, joilla on y-tunnus. Myönnettävä tukisumma on 1 000 euroa, ja tukea myönnetään yhteensä 25 yritykselle. Hakuaika on 1.–31.7.2021. Päätökset tukien myöntämisestä tehdään elokuussa.

Luovan liiketoiminnan seteliä haetaan Business Joensuun kautta. Lisätiedot ja hakulomake löytyvät osoitteesta www.businessjoensuu.fi/luova-exit.

Luovan liiketoiminnan seteli on osa laajempaa kokonaisuutta, jolla Joensuun kaupunki tukee koronapandemian paikallisista ja valtakunnallisista rajoituksista kärsinyttä luovaa alaa ja tapahtuma-alaa. Kaikki tukitoimet on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/luovan-alan-exit.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä