Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Hyvän mielen Sportti-Fiesta

Ford Fiesta ST on hauska auto mutkateille. Korimallina on tarjolla kolmi- ja viisiovista. Täysiverisen ST-sporttiversion erottaa pelkästä ST Line-varustetasosta keulan ST-merkistä ja alhaalla puskurissa olevista isommista harmaista muovisomisteista. 
Kuva: Marko Siintomaa Ford Fiesta ST on hauska auto mutkateille. Korimallina on tarjolla kolmi- ja viisiovista. Täysiverisen ST-sporttiversion erottaa pelkästä ST Line-varustetasosta keulan ST-merkistä ja alhaalla puskurissa olevista isommista harmaista muovisomisteista. Kuva: Marko Siintomaa
Nykyinen kahdeksannen sukupolven Ford Fiesta tuli myyntiin vuonna 2017 ja se oli heti tuoreeltaan Heilin koeajossa. Silloin ajossa ollut auto oli litraisella kolmisylinterisellä 100 hevosvoiman turbomoottorilla varustettu.

Tällä kertaa koeajossa olevassa Fiesta ST-mallissa teho on tuplattu. Konepellin alta löytyy edelleen kolmisylinterinen, mutta 1,5-litrainen turbomoottori. Vaihteita on kuusi ja niitä vaihdellaan käsin.

Koeajoautossa on lisäksi Mountune-virityspaketti, jolla moottorista on kutiteltu lisää voimaa. Nyt vireitä hepoja on 235 ja vääntö on noussut 290 Nm:sta lukemaan 350 Nm. Varsin kunnioitettavat lukemat Fiestan kokoiseen pikkuautoon. Voima siirretään tiehen etupyörien kautta, kuten Fiestassa on aina ollut tapana.

Sisällä Recaron sporttipenkit on vahvasti muotoiltu, ja siihen oppii äkkiä menemään hanuri edellä pujottautuen. Jos vuosien myötä elopainoa on sattunut kertymään reilummin, Fiesta ST kannattaa unohtaa heti kättelyssä. Penkissä istutaan aika matalla, joten ajoasento on heti auton luonteen mukainen.

Ratin saa säädettyä hyvin kohdalleen ja vaihdekeppi on juuri oikealla etäisyydellä. Ratissa on kierroksia laidasta laitaan vain kaksi, joten ohjaus on todella nopea. Ohjaamossa ainut ihmetyksen aihe on keskelle kojetaulua ”tökätty” keskinäyttö. Samalla tavalla moneen muuhunkin autoon keskinäyttö on lyöty keskelle kojetaulua, mutta aina se vaan jaksaa ihmetyttää, ettei sitä ole integroitu paremmin.

Tämä kuitenkin unohtuu äkkiä, kun napista painaa moottorin käyntiin. Kaasua hieman kokeiltaessa kuuluu lupaava pörähdys, ja ei muuta kuin ykköstä pesään. Ensialkuun saan moottorin melkein sammutettua, sillä kytkin tarraa yllättävän äkäisesti kiinni. Tuumin hiljaa mielessäni, että tässä on ihan selvästi urheiluauton luonnetta.

Ajan mutkatielle muutaman kilometrin päähän, mutta edessä on tienpäällystys. Käytän luppoajan mittariston tutkimiseen, ja valikoiden takaa näyttää löytyvän tieto keskimääräisestä polttoaineenkulutuksesta. Tämän auton ostajalla tuskin on mielessä bensan pihistely, vaikka tasaisessa maantieajossa moottori osaakin tiputtaa yhden sylinterin pois ja toimii siten vain kaksipyttyisenä.

Kohta päällystystyön tikku-ukko heiluttaa merkkiään ja saa taas mennä. Kytkin pohjaan ja moottori pörähtää taas käyntiin. Käännän ajotilavalitsimesta Sport-asennon päälle, ja pakoäänen nuotti muuttuu. Mutkatiellä laitan isompaa pesään, ja kaasua nostaessa pakoputkesta alkaa kuulua rätinä ja kurlutus. Naamalle leviää virne, ja mietin, miten ihmeessä moinen voi kuulostaa niin hauskalta. Tuumin sen olevan pakosti jotenkin laitonta, koska nykyisin tunnutaan kieltävän kaikki hauska.

Mutkatiellä huomaan nopeuden karkaavan äkkiä lähes laittoman puolelle, joten nopeusmittaria on syytä tarkkailla ahkerasti. Alusta on varsin kovan puoleinen, mutta se kertoo hienosti kuskille koko ajan missä mennään. Erikoisesti Fiesta ST:ssa on takana ”banaanin” muotoiset jouset eli ne kaartuvat ulospäin. Tällä on valmistajan mukaan parannettu taka-akseliston toimintaa ja siten saavutettu paremmat ajo-ominaisuudet.

Mutkaan tullessa ja kaasua nostaessa kesken kaarteen Fiesta tuntuu kääntyvän tiukemmin mutkan suuntaan kaasulla ohjaten. Ei aliohjautumista vaan yliohjautumista ja tämä etuvetoisella autolla. Mitä ihmettä?

Ford Fiesta ST on maailmalla autotoimittajien ja -harrastajien kovasti ylistämä auto eikä turhaan. Tässä on hauskuuskerroin kohdallaan, kun miettii, mitä alle 30 tuhannella eurolla saa. Tämä auto saa hymyn korviin, ja sillä ajaessa tuntee olevansa uudestisyntynyt parikymppinen.

Ästee juttelee pörisevällä äänellä, koska siinä on polttomoottori ja siihen tankataan dinosauruksien jäänteistä tehtyä bensaa. Sukupuutto kuitenkin häämöttää, sillä Ford on ilmoittanut myyvänsä Euroopassa vuoden 2030 jälkeen vain sähköautoja.

Jos tällainen mielennuorennuskone kiinnostaa, nyt alkavat olla viimeiset hetket hankkia sellainen. Hiekka nimittäin valuu tiimalasissa, sillä kohta tällaisia pieniä ja hauskoja urheilullisia autoja ei todennäköisesti enää ole uutena myynnissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä