Julkaistu 

Yhdessä tekemisen ilosta

Barber Caven yrittäjä Suvi Vuori tahtoi tehdä omasta parturi-kampaamokonseptistaan erilaisen. Barber Caveen voi tulla viipyilemään, vaikkei hiuksia tai partaa tarvitsisikaan siistiä. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Barber Caven yrittäjä Suvi Vuori tahtoi tehdä omasta parturi-kampaamokonseptistaan erilaisen. Barber Caveen voi tulla viipyilemään, vaikkei hiuksia tai partaa tarvitsisikaan siistiä. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen

Barber Caven yrittäjä Suvi Vuori on suunnitellut parturin kylkeen jo muun muassa olutjoogaa ja sijoitusiltoja. Joen Kengän entiset varastotilat taipuvat myös vuokrakäyttöön.

Maaliskuussa entisissä Joen Kengän tiloissa Koskikatu 11:ssä avattu Barber Cave laajentaa nyt toimintaansa entisestään: Alakertaan Joen Kengän aiempiin varastotiloihin on valmisteltu 150-neliöinen vuokratila, jota voidaan käyttää esimerkiksi kokouksiin, koulutuksiin, illanviettoihin tai vaikkapa joogatunteihin.
Joogatunnit vuokratiloissa aloitettiin jo tämän viikon tiistaina, ja vastedes niitä on tarkoitus järjestää aina parittomien viikkojen tiistaina.
Barber Caven yrittäjä Suvi Vuori mainostaa liikettään Suomen ainoana tapahtumaparturina – tai ainakaan toiseen vastaavaan hän ei ole Suomessa koskaan aiemmin törmännyt.
– Suunnittelin tätä konseptia kaikkiaan puolitoista vuotta, vaikka idea ehti muhia päässäni ehkä kymmenisen vuotta. Haaveilin jo kouluaikoina, että perustaisin parturi-kampaamon, joka toimisi myös kahvilana, Vuori kertoo.
– Se kuitenkin tuntui aika mahdottomalta yhdistelmältä, koska hiustenpätkät ja syötävät eivät oikein sovi yhteen, mutta idea jalostui lopulta hieman erilaiseksi.

Nyt Barber Cavessa on anniskeluoikeudet, jotka koronan jarruttamisen jälkeen saatiin voimaan vappuaattona. Tarjolla on mietojen juomien lisäksi viskiä ja giniä. Ainakin parilla muullakin joensuulaisella parturi-kampaamolla on jo niin ikään voimassa olevat anniskeluoikeudet.
– Vaikuttaa siltä, että parturi-kampaamoissa anniskelu on vähitellen kasvava juttu, Suvi Vuori pohtii.
Vuori kuvailee Barber Cavea suorasukaiseksi parturiksi, johon voi tulla viipyilemään, vaikkei hiuksia tai partaa tarvitsisikaan leikata tai siistiä. Vaikka yrityksen nimi on Barber Cave, ovat kaikki sukupuolesta ja hiusten pituudesta riippumatta liikkeeseen tervetulleita.
– Kun olin perustamassa yritystä, ajattelin, että haluan rikkoa vähän rajoja sen suhteen, mitä parturi-kampaamoista ajatellaan. Sanana parturi-kampaamo tuo usein mieleen bling blingin ja kaikenlaisen väkerryksen ja käherryksen, mutta halusin pitää täällä tekemisen mahdollisimman simppelinä – vaikka tehdessä ei olekaan mikään kiire, Vuori kertoo.

Erilaisia asiakas- ja esimerkiksi viininmaistajaisiltoja Vuori suunnitteli Barber Caveen jo aiemmin, mutta vasta lopullisten tilojen löydyttyä alkoi vahvistua ajatus myös muille toimijoille ja yksityishenkilöille vuokrattavista monikäyttötiloista. Nyt tiloista löytyy muun muassa älytelevisio, äänentoistolaitteet ja PlayStation 3.
– Katselin muitakin liiketiloja keskustan alueelta, mutta monet näitä pienemmät tilat olisivat olleet paljon kalliimpia. Siksi päädyin näihin, ja koska alakerta on noin valtava, ajattelin, että täytyyhän se saada hyötykäyttöön.
Viimeisimpänä tiloissa on järjestetty viikonloppuaikaan itämaisten mattojen myyntinäyttely, mikä onnistui Vuoren mukaan mainiosti.
– Hieman meitä huolestutti, että löytävätkö asiakkaat tänne, mutta näyttely sujui yrittäjän mukaan todella hyvin.
Vuori toivoo, että vastaavanlaisten tilojen avulla yrittäjät voisivat jatkossakin verkostoitua ja auttaa toinen toisiaan.
– Minusta yhdessä tekeminen on ihanaa, ja sitä pitäisikin vaalia yrittäjien kesken enemmän, eikä nähdä toisia vain kilpailijoina.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä