Julkaistu    |  Päivitetty 

Vip Cruise aloittaa heinäkuussa höyrylaivaristeilyt Joensuusta

S/s Savonlinna on rakennettu Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904. S/s Savonlinna on rakennettu Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904.

Joensuusta aloitetaan heinäkuussa höyrylaivaristeilyt, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedottaa. Matkailuyritys Vip Cruise avaa heinäkuussa yhteydet Savonlinnasta Kuopioon, Joensuuhun ja Lappeenrantaan. S/s Savonlinna -alus risteilee Savonlinnasta kaikkiin kolmeen kaupunkiin erillisen aikataulun mukaan.

Laivalla on kahvila, baari ja lounasravintola. PKO:n tiedotteen mukaan laivalle suunnitellaan myös viihdeohjelmaa.

– Savonlinnan ja Lappeenrannan välillä oli kukoistava risteilyreitti 1900-luvun alussa, kun ylimystöä kuljetettiin kylpylälomille. S/s Savonlinna oli aikansa luksusristeilijä ruokailusalonkeineen, kertoo Janne Leinonen Vip Cruiselta.

S/s Savonlinna rakennettiin Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904. Se on rekisteröity 99 matkustajalle.

– Matkailijat janoavat nyt perinteisiä suomalaisia elämyksiä, ja historiallinen alus halkovarastoineen ja höyrykoneineen sekä idylliset järvimaisemat ovat sitä mitä suurimmassa määrin, Leinonen jatkaa.

S/s Savonlinna kulkee Savonlinnasta Joensuuhun 8.7. ja 19.7. sekä Joensuusta Savonlinnaan 10.7. ja 21.7. Joensuussa järjestetään myös 1,5 tunnin maisemaristeilyitä heinäkuun 9. ja 20. päivä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä