Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Häkkisen maailmanmestari-Mersu

Ensimmäisen sukupolven A-sarjan mersu on pieni auto noin kolmen ja puolen metrin pituudellaan. Edition Häkkinen on Formula 1 -mestarin kunniaksi tehty 250 kappaleen erikoismalli, jonka rinnakkaismalli oli nimeltään Edition Coulthard. Erikoismaalaus on tehty maalaamalla eikä teippaamalla. Kuva: Marko Siintomaa Ensimmäisen sukupolven A-sarjan mersu on pieni auto noin kolmen ja puolen metrin pituudellaan. Edition Häkkinen on Formula 1 -mestarin kunniaksi tehty 250 kappaleen erikoismalli, jonka rinnakkaismalli oli nimeltään Edition Coulthard. Erikoismaalaus on tehty maalaamalla eikä teippaamalla. Kuva: Marko Siintomaa
Mersulla oli kova halu laajentaa mallistoaan 1990-luvulla, ja täten syntyi A-sarja. Ensimmäinen etuvetoinen mersu on myös ikävästi kuuluisa kaatumisestaan kyljelleen hirvenväistötestissä.

Aluksi valmistaja kiisti tämän ja epäili jopa kilpailijoiden mustamaalaamiskampanjaa, mutta lopulta asia kuitenkin myönnettiin.

Auto oli kiirehditty liian aikaisin markkinoille, joten alustaan tehtiin tarvittavat muutokset, ja tämän myötä A-sarjaan tuli tässä kokoluokassa ensimmäisenä autona vakiovarusteeksi ajovakaudenhallintajärjestelmä. Pikkumersu ei enää kaatunut testissä.

Nyt koeajossa olevan auton mallinimestä, Edition Häkkinen, voi jo arvata tämän liittyvän jotenkin yhteen Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä Formula 1 -kuljettajista. Mika Häkkinen voitti F1-maailmanmestaruudet peräkkäin vuosina 1998 ja 1999. Maailmanmestaruus oli lähellä myös vuonna 2000, ja Häkkinen johti F1-sarjaa vielä kolme kisaa ennen kauden loppua, mutta Yhdysvaltain kisassa tapahtunut moottoririkko todennäköisesti pilasi haaveen kolmannesta maailmanmestaruudesta.

Myöhemmin McLaren-Mercedeksen tallipäällikkö Ron Dennis kertoikin auton luotettavuusongelmien maksaneen Häkkiselle kolmannen mestaruuden ja siten Michael Schumacher vei mestaruuden.

Näiden peräkkäisten MM-voittojen kunniaksi Mercedes-Benz päätti tehdä juhlamallin.

Pohjana on käytetty A 160 -mallia. Tähän aikaan mallinimestä pystyi vielä päättelemään moottoritilavuuden, eli konepellin alta löytyy 1,6-litrainen vapaasti hengittävä 102-hevosvoimainen ja 150 Nm vääntöä tarjoava bensiinimoottori. Nollasta sataan pitäisi taittua reilussa kymmenessä sekunnissa. Tästä voi päätellä, että auton erikoisuudet liittyvät ulkoiseen ilmeeseen eivätkä formulamaiseen nopeuteen.

Alla pyörivät AMG-vanteet, ja sama AMG-logo löytyy myös tuplapakoputkien päistä. Erikoismalli on varusteltu ikäisekseen varsin hyvin, sillä 2000-luvun alussa ilmastointilaite tämän kokoluokan autossa ei ollut vielä mikään itsestäänselvyys.

Samaten jokaista neljää ikkunaa operoidaan sähköisesti, ja lisäksi tässä autossa on erikoisesti avautuva lamelimallinen kattoluukku, jonka avulla pääsee nauttimaan ulkoilmasta kauniina päivinä.

Erikoisuudet eivät vielä lopu tähän. Jos haluaa oikein hämmentää jotakuta, niin kannattaa pyytää häntä ajamaan tätä autoa. Erikoisesti tässä autossa on manuaalivaihteet eikä kytkinpoljinta. Polkimia on siis kaksi eli kaasu ja jarru, kuten automaattivaihteisessa autossa. Silti vaihteita vaihdetaan perinteisesti vaihdekeppiä liikuttelemalla.

Ensi alkuun järjestely on hyvin hämmentävä, mutta allekirjoittanut pääsi juonesta kiinni noin sadan metrin ajon jälkeen. Vaihdekepissä on tunnistimet, joilla auton järjestelmä tunnistaa kuljettajan halun vaihtaa vaihdetta. Samalla kun hieman keventää kaasupoljinta, vaihtaminen sujuu kuin polkisit itse vasemmalla jalalla kytkintä.

Järjestelmään liittyy myös jarrupolkimen tunnistus, ja esimerkiksi liikennevaloissa jalkajarrulla ”kytkinpoljin” on pohjassa. Kun jalan nostaa jarrulta, auto lähtee hiljalleen ryömimään kytkintä luistattaen. Samaten peruuttaminen tapahtuu laittamalla jalka jarrulle ja vaihdekepistä vaan siirto pakille.

Alkuhämmennyksen jälkeen järjestelmä toimii ihmeen hyvin ja toimintaperiaatteen hoksaa äkkiä.

Joona Kuronen Bittiguruista kertoo, että myynnissä ollut erikoinen F1-henkinen mersu herätti firmassa huomiota.

Auto oli hieman erikoisempi, ja se toimisi samalla mainoksena yritykselle.

Koejolla huomasin monen ihmettelevän autoa liikennevaloissa, ja samaten jalkakäytävällä jalankulkijoilla päät kääntyivät. Lisäksi monia auto näytti hymyilyttävän, joten auto vaikuttaa tekevän tehtävänsä ja tuo monelle hyvää mieltä. Alkuperäinen käyttötarkoitus näyttää myös toteutuvan, eli se tuo firmaa esille positiivisella tavalla. Näitä lisää katukuvaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä