Julkaistu    |  Päivitetty 

Joensuun pääkirjasto on kiinni remontin vuoksi 14.6.–25.7.

Joensuun pääkirjasto on kiinni remontin vuoksi 14.6.–25.7. Juha Inkinen

Joensuun pääkirjastossa tehdään kesällä talotekniikkaremontti, ja kirjasto on kokonaan suljettu 14.6.–25.7. Palvelua paikkaavat muut lähialueen kirjastot ja kirjastoauto. Samalla kirjastokortilla voi asioida kaikissa Pohjois-Karjalan Vaara-kirjastoissa.

Kirjasto suosittelee hakemaan lomaluettavat ajoissa ja noutamaan odottavat varaukset ennen sulkua. Pääkirjaston viimeinen aukiolopäivä on lauantai 12. kesäkuuta.

14.6.–21.7. pääkirjaston varaukset voi noutaa Nepenmäen kirjastosta. Asiakkaat voivat myös valita toisen noutopaikan verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa, jos varausta ei ole vielä käsitelty. Jos varausta ei tarvitse tai halua kesäaikana, varauksen voi myös keskeyttää verkkokirjastossa menettämättä paikkaansa varausjonossa.

Palauttaminen on mahdollista koko remontin ajan, joten eräpäiviä ei automaattisesti siirretä. Pääkirjaston palautusluukku on avoinna vuorokauden ympäri ja palauttaa voi myös muihin kirjastoihin. Lainat voi uusia itse verkkokirjastossa tai soittamalla mihin tahansa Vaara-kirjastojen toimipisteeseen. Muista Vaara-kirjastoista Ylämyllyn ja Nurmeksen kirjastot ovat pitkään kiinni kesällä muuton takia.

Joensuun kirjastoauto Mysteeri päivystää pääkirjaston parkkialueella 14.6.–16.7. välisenä aikana maanantaista keskiviikkoon kello 12–15 ja torstaista perjantaihin kello 12–14. Lisää luettavaa saa siis keskusta-alueellakin lainattua, vaikka kirjastotalo ei palvelekaan. Myös verkkokirjasto e-aineistoineen ovat käytettävissä läpi kesän.

Nepenmäen kirjasto toimii myös omatoimikirjastona. Kesäkuun alusta alkaen kaikki Joensuun seudun omatoimikirjastot ovat jälleen avoinna myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Omatoimiasiakkaat tarvitsevat erillisen omatoimisopimuksen, jonka voi käydä tekemässä missä tahansa Vaara-kirjastojen omatoimikirjastossa asiakaspalveluaikana. Lisäksi Nepenmäen kirjasto pitää omatoimisopimusten pop up -pistettä pääkirjastolla tiistaina 1.6. kello 13–17.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä