Julkaistu    |  Päivitetty 

Suosituksena ennakkoäänestys

Ennakkoon äänestämisen voi aloittaa tänään keskiviikkona. Kuva: Aimo Salonen Ennakkoon äänestämisen voi aloittaa tänään keskiviikkona. Kuva: Aimo Salonen
Joensuu on varautunut korona-ajan kuntavaalien läpi viemiseen mahdollisimman turvallisesti.

Äänestämisessä pätevät samat hygienia- ja turvallisuusohjeet kuin muulloinkin pandemian aikaan. Äänestykseen voi ottaa mukaan myös oman kynän.

Kahtena ennakkoäänestyspäivänä järjestetään mahdollisuus äänestää myös ulkona. Keskiviikkona ja torstaina 2.–3. kesäkuuta voi äänestää Niinivaaran ennakkoäänestyspaikalla koulun pihalle pystytetyssä teltassa Tikkamäentie 17:ssä kello 9–17.

– Vaalien terveysturvallisuudesta on huolehdittu tarkkaan, mutta osa äänestäjistä saattaa silti mieluummin äänestää ulkoilmassa, perustelee telttaäänestystä Joensuun kaupungin hallintopäällikkö Riitta Himanka.

– Kannustamme kaupunkilaisia äänestämään ennakkoon. Ennakkoäänestykselle on aikaa tavallista enemmän eli 14 päivää.

Kuntavaalit käynnistyvät 26. toukokuuta kaksi viikkoa kestävällä ennakkoäänestysjaksolla, ja varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta.

Joensuussa voi äänestää ennakkoon muutoin aiemmista vaaleista tutuilla äänestyspaikoilla paitsi Uimaharjun ennakkoäänestyspaikka on Uimaharjun kirjaston aulassa.

Ennakkoon voi äänestää missä äänestyspaikassa ja minkä kunnan äänestyspaikoilla tahansa.

Varsinaisena vaalipäivänä taas voi äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin.

Ilmoituskortti ei ole pakollinen äänestämässä eikä se toisaalta riitä myöskään henkilöllisyyden todistamiseen.

Mukaan tarvitsee kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, esimerkiksi ajokortin, passin tai kuvallisen Kela-kortin.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikoista on Joensuussa muuttunut viime vaaleista kaksi: Penttilässä Riverian F-talo on vaalien aikaan remontissa, joten sen alueen äänioikeutettujen äänestyspaikka on 13. kesäkuuta Riveria Joensuu, Sote G:n aula Peltolankatu 23:ssa.

Hukanhaudan äänestysalueella äänestyspaikka on Nepenmäen koululla (kirjaston sisäänkäynti) osoitteessa Kärpänkatu 7. Aikaisemmin Hukanhaudalla äänestettiin Petäikkölän päiväkodilla.

Kaikki äänestyspaikat voi tarkistaa sivulta http://www.joensuu.fi/vaalit.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä