Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Elokuussa matka junalle lyhenee

Asemaparkki on tulevaisuudessa varsinainen aseman keskus, jonka kohdalla junat pysähtyvät. Tuolloin kävelymatka parkkialueelta junalle lyhenee tuntuvasti nykyisestä. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Asemaparkki on tulevaisuudessa varsinainen aseman keskus, jonka kohdalla junat pysähtyvät. Tuolloin kävelymatka parkkialueelta junalle lyhenee tuntuvasti nykyisestä. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen

Joensuun Asemanseudulla rytisee vielä pitkään. Viime viikolla alkoivat ratapihan remonttityöt, jotka kestävät yli kaksi vuotta. Remontti alkaa juna-asemalta ja raiteelta 1.

– Voisi sanoa, että onneksi Väylävirasto aloittaa remontin siitä kohdasta. Näin saamme aseman nopeammin siihen muotoon, mitä se on suunniteltu, sanoo Joensuun kaupunkiympäristöjohtaja Ari Varonen.

Varonen on saanut viime viikkoina vastailla tuohtuneiden kansalaisten palautteeseen. Pääsyynä on aseman pysäköinnin ja saattoliikenteen muuttuminen.

Juna-asemalle saapuva liikenne on ohjattu pysäköintitaloon, Asemaparkkiin, jossa on oma paikkansa pysäköitäville ajoneuvoille, 26 lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettua kiekkopaikkaa sekä jättöalue, jossa voi matkustajan jättää kyydistä ja ottaa kyytiin.

Kun junaan noustaan vielä tässä vaiheessa vanhalta paikalta, on Asemaparkista kävelymatkaa aiempaa enemmän. Tämä on herättänyt matkustajissa ärsytystä.

Mutta asiaan on tulossa parannus heti, kun remontti on asemalaiturien osalta valmis, eli elokuun lopulla.

 

Aseman painopiste muuttuu siis siten, että junat pysähtyvät jatkossa Asemaparkin kohdalla.

– Tosiasiassa kävelymatka pysäköintipaikalta junan viereen ei ole tuolloin sen pidempi kuin vanhoina hyvinä aikoina, Ari Varonen sanoo.

Julkisessa keskustelussa on nostettu esiin esimerkkeinä muita kaupunkeja, joissa pääsee lähemmäs raidetta kuin Joensuussa.

– Tein tässä mittauksia karttaohjelmien avulla, ja väite ei oikein pidä paikkaansa. Joensuussa matka pysäköintipaikalta junan kylkeen tulee olemaan 50–80 metriä. Esimerkiksi Helsingissä se on 90–400 metriä.

– Helsingissä toki jättöliikenne voi jättää matkustajan suoraan juna-aseman eteen, mutta siitähän vasta kävely alkaa! Ehkä se että on sisällä asemarakennuksessa, tekee sen tunteen, että on jo melkein laiturilla, Varonen pohtii.

Tampereella matkaa junalle on 60–140 metriä, Kouvolassa noin 80 metriä, Lappeenrannassa suunnilleen 50 metriä.

– Toki tällä hetkellä Joensuussa junaan päästäkseen on käveltävä pidempi matka, mutta tämä ei ole pysyvä tilanne. Jo loppukesästä helpottaa.

 

Joensuulaisissa närää on aiheuttanut se, että paikka, jossa saattoliikenteen tuntuisi luontevalta pysähtyä, on varattu pitkän matkan linja-autoille.

Moni on tähän reittiin turvautunutkin, joko vanhasta tottumuksesta tai anarkiahengessä.

– Poliisi on jakanut siellä sakkolappuja välillä, ja nyt näyttää, että se reitti on ymmärretty jättää pois, Ari Varonen sanoo.

– Kyse on ennen kaikkea turvallisuudesta. Kun juna lähtee tai saapuu, liikkuu asemalla paljon ihmisiä. Jos seassa kulkee autoja suuntaan ja toiseen, sattuu varmasti vahinkoja ja onnettomuuksia. Se ei vain ole oikea ratkaisu, että ihmiset ja autot poukkoilevat sekaisin tuollaisessa paikassa.

Myös taksit on nyt ohjattu kulkemaan pysäköintitaloon, jossa niille on osoitettu oma alue matkustajien jättöä ja noutoa varten. Taksiautoilijat ovat valittaneet tilan ahtautta ja sijaintia jättöliikenteen takana.

– Jos siellä pysäköidään väärin, niin taksien liikkuminen voi vaikeutua. Mutta olen varovaisen toiveikas, että ihmiset oppisivat pysäköimään kiekkopaikoillekin oikein, Ari Varonen sanoo.

 

Koko Joensuun Asemanseudun keskus tulee siis tulevaisuudessa olemaan Asemaparkki, josta matkustajat ohjataan raiteiden varsille.

Laiturit remontoidaan nyt niin, että juniin on esteetön kulku, eli laitureita korotetaan junien oviaukkojen tasolle.

Raiteiden yli kulkee jatkossa putki, jota pitkin matkustajat pääsevät kulkemaan raiteelta 1 raiteille 2 ja 3. Raiteelle 1 päästään suoraan saattoalueelta. Pysäköintitalon puolelta raiteelle 1 päästään saattoalueen kautta, joko hissiä tai portaita pitkin.

– Jatkossa etelän juna pysähtyy raiteelle 1, kun tähän asti se on kulkenut raiteella 3. Etelän suunta on suosituin, ja siksi on järkevää, että se juna käyttää raidetta, johon on helpoin kulku.

Pysäköintitalossa on lämmin odotustila matkustajille sekä R-kioski.

– Myös laiturialueet katetaan, joten taivas alla ja lumen armoilla ei tarvitse enää junia odotella, Ari Varonen huomauttaa.

Vanhan asemarakennuksen kohtalo on toistaiseksi auki. Rakennuksen omistaa VR-yhtymä, ja vanha odotustila pannaan kiinni tämän hetken tiedon mukaan alkusyksystä.

 

Asemanseudun seuraava jättiremontti on asuntokortteli, joka on jo vuonna 2017 hyväksytyssä asemakaavassa. Nyt kaavaan on tulossa pieniä muutoksia, ja kaavaehdotus on nyt nähtävillä. Muutokset koskevat lähinnä alueen tonttijakoa sekä käyttötarkoitusta: tontille sallittaisiin myös palveluasunnot.

Asemanseudun asuinkortteli tulee siis entisen parkkialueen paikalle, Kimmeliä vastapäätä.

Tontille on kaavoitettu 7–8 kerrostaloa, joista osa 8-kerroksisia ja osa 4–5-kerroksisia. Asuinhuoneistojen lisäksi talojen alakerroksissa voisi olla liiketiloja.

 

Myös katu- ja siltaremonttia on luvassa jo lähivuosina. Itäranta-katu ja Siltakadun sillat on kaavailtu remontoitavaksi vuosina 2023–2024.

Silloille on tulossa lisää tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille.

– Autoliikennettä Itä- ja Länsisilloilta ei lopeteta, mutta ajoradat kapenevat hieman ja nopeuksia hidastetaan, Ari Varonen kertoo.

Kuvagalleria

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä