Julkaistu 

Joensuun ratapihan rakentaminen alkaa toukokuussa

Joensuun ratapihan rakentaminen alkaa toukokuussa Juha Inkinen

Väyläviraston Joensuun ratapihan parannushankkeen urakoitsijaksi on valittu avoimessa kilpailutuksessa NRC Group. Urakan sopimushinta on noin 38,5 miljoonaa euroa. Työt alkavat toukokuun alussa koko ratapihan alueella, ja Väyläviraston mukaan alue valmistuu vuoden 2023 lopussa.

Joensuun ratapiha uudistetaan hankkeessa lähes täysin. Parannus ulottuu turvalaitteista ja valaistuksesta matkustajalaitureihin asti. Urakkaan sisältyy myös Kontiolahteen ja Nurmekseen kulkevan, Pielisjoen ratasillan pohjoispuoleisen, radan erkanemisvaihteen muutos lyhyestä vaihdetyypistä pitkäksi. Uusi pitkä vaihdetyyppi mahdollistaa suuremmat nopeudet, mikä helpottaa etenkin raskaiden tavarajunien matkaa pohjoiseen. 

– Olemme tyytyväisiä, että rakennustyöt pääsevät pitkän valmistelu- ja suunnitteluvaiheen jälkeen toden teolla käyntiin ja hankeen toteutus alkaa konkreettisesti näkyä, toteaa projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

– Tilaajan tavoitteiden mukaisesti korostamme niin henkilöliikenteen kuin työntekijöidemme turvallisuutta, rakentamisen aikaisen liikenteen sujuvuutta sekä kokonaisvaltaista laaturakentamista heti urakan alusta asti, kertoo puolestaan rakennuspäällikkö Pasi Kiiski NRC Groupista.

Joensuun Sulkulahden tavararatapihalle rakennettava nykyaikainen sammutusvesijärjestelmä parantaa Väyläviraston mukaan ratapihan turvallisuutta. Siihen sisältyvät uusi sammutusvesiasema ja -verkosto sekä pelastusteiden rakentaminen molemmin puolin ratapihaa.

Sulkulahden tavararatapihaa jatketaan pian etelän suuntaan noin 250 metriä, ja sen yhteyteen rakennetaan uusi liikenteenhoitoraide. Samoihin aikoihin alkaa henkilöaseman laitureiden uusiminen nykyaikaisiksi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä