Julkaistu    |  Päivitetty 

Kokoontumisrajoituksia kevennetään ensi viikolla

Kohta saa kokoontua hieman suuremmalla porukalla. Kuva viime vuoden Manufestista. Niko Jouhkimainen Kohta saa kokoontua hieman suuremmalla porukalla. Kuva viime vuoden Manufestista.

Tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat Itä-Suomessa voimassa vielä vapun ajan, mutta rajoituksia kevennetään 3.5.2021 alkaen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 29.4.2021 tehnyt päätöksen, jonka mukaan Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

– Vetoamme nyt itäsuomalaisiin, että hoidetaan tämä yhdessä loppuun saakka mallikkaasti ja maltetaan tulevista rajoitusten kevennyksistä huolimatta vielä viettää turvallista vappua turhia lähikontakteja välttäen. Maltti on nyt valttia, painottaa ylijohtaja Soile Lahti.

Ensi viikosta alkaen tapahtumia voi järjestää sallituilla osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta. Ohjeessa on kuvattu tartuntatautilain mukaiset lakisääteiset velvollisuudet, jotka koskevat tilaisuuksien ja kokousten järjestämisestä vastaavaa.

Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla alueellisesti rajatuissa tiloissa voidaan järjestää myös yli 50 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous edellyttäen, että:

1. tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke,
2. tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta ja
3. yleisön turvallisuus voidaan kussakin katsomolohkossa varmistaa noudattamalla edellä mainittua opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Uudet määräykset ovat voimassa 31.5.2021 saakka. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi rajoituksia uudelleen, tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

 

// Juttua muokattu 30.4.2021 kello 9.21: Korjattu tieto yli 50 henkilön yleisötilaisuuksista.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä