Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Uudistetun Kimmelin ensimmäinen osa avataan loppukesästä

Remontissa on edetty nyt kokoustiloihin, joita Kimmeliin tulee kaikkiaan 13. Hanna-Mari Lappalainen Remontissa on edetty nyt kokoustiloihin, joita Kimmeliin tulee kaikkiaan 13.

Kimmelin remontti on lähes puoli vuotta alkuperäisestä aikataulusta edellä.

Original Sokos Hotel Kimmelin uudistustyöt oli alun perin tarkoitus tehdä vaiheittain hotellin ollessa auki, mutta koronan pienentämien asiakasmäärien vuoksi Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa katsottiin parhaaksi sulkea hotelli remontin ajaksi.
Ensimmäiset 130 standardihuonetta, aulat ja osa ravintolatiloista päästään PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kannisen mukaan avaamaan jo elokuussa.
Nyt remontissa on edetty kokous- ja tapahtumatiloihin. Kokoustiloja tulee yhteensä 13, joista pienimmät ovat uuden ravintolan viereen rakennettavia lasikuutioita ja suurimmat luovia kokoustiloja saunoineen ja etäkokouslaitteineen.
Pääjuhlapaikkana uudistuksen jälkeen toimii Riverside-sali, johon rakennetaan Pielisjoelle suuntaavat suuret ikkunat. Kaikki talon tapahtumatilat yhdistäen Kimmelissä voi jatkossa järjestää jopa tuhannen hengen tilaisuuksia. Uudet kokoustilat valmistuvat pääosin syyskuun puolivälissä, mutta lasikabinetit ja 400 hengen Riverside-juhlasali valmistuvat lokakuussa.

Huhtikuussa Kimmelin ja Vaakuna Joensuun hotellinjohtajana aloittanut Kaija-Riitta Uusitalo pitää uudistettavaa Kimmeliä kovana kilpailijana myös pääkaupunkiseudun tapahtumataloille.
– Olen ollut edistämässä useita uudistusprojekteja pääkaupunkiseudun hotelleissa, ja väitän, että tämä talo on toiminnallisesti ykkönen, Uusitalo toteaa.
Uudistuksen jälkeen kokoustilojen ulkoseinät saa jatkossa auki, mikä mahdollistaa esimerkiksi autoesittelyjen järjestämisen tiloissa. Lisäksi etäkokouslaitteet mahdollistavat etä- ja hybridikokousten järjestämisen. Tekniikan tuottaa kuopiolainen Avek Esitysratkaisut Oy.
– Vaikka tiloissa käytetään viimeisintä tekniikkaa, niissä voi järjestää myös niin sanottuja perinteisiä kokouksia ja tapahtumia, joita moni jo kaipaa. Tilat on tehty erittäin joustaviksi, Uusitalo kertoo.

Nykyisen Fransmannin tilalle tulee uusi bistro, joka avataan niin ikään syyskuun puolivälissä. Tiina Kannisen mukaan uudesta ravintolasta tehdään Fransmannia valoisampi ja avarampi.
– Myös listasta tulee aiempaa helpommin lähestyttävä ja kevyempi, ja aiomme tuoda siihen sesongeittain mukaan myös paikallisia elementtejä. Ravintolan nimen paljastamme vasta myöhemmin, Kanninen kertoo.
Uudistetun hotellin avajaisia on tarkoitus viettää marraskuun ensimmäisellä viikolla. Tiina Kannisen ja Kaija-Riitta Uusitalon mukaan uskoa tulevaan on, sillä tulevalle pikkujoulukaudelle on jo tehty useita varauksia.
– Osa viikonlopuista on jo täynnä, mutta kyllä siellä tilaa vielä on, Kanninen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä