Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jumppanen

Kimmelin uudet kuviot

Original Sokos Hotel Kimmeliä remontoidaan parhaillaan. – Meille tulee muun muassa iso kuntosali ja ravintolapalvelut uusitaan, PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen kertoo. Kuva: Henri Jumppanen Original Sokos Hotel Kimmeliä remontoidaan parhaillaan. – Meille tulee muun muassa iso kuntosali ja ravintolapalvelut uusitaan, PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen kertoo. Kuva: Henri Jumppanen
Vuonna 1977 rakennettu Original Sokos Hotel Kimmel sai nimensä Pielisjoen auringossa kimaltavan pinnan mukaan. Joensuussa Pielisjoen itärannalla sijaitsevan hotellin avajaisiin osallistui muun muassa tasavallan presidentti Urho Kekkonen.

Kimmelistä kasvoi nopeasti yksi Pohjois-Karjalan matkailun lippulaivoista. Sinne on tultu vuosien saatossa yöpymään ja järjestämään kokouksia, mutta myös viettämään railakkaita iltoja sekä arvokkaita juhlia. Hotellin yökerhossa on järjestetty esimerkiksi sambakarnevaaleja.

Nyt Kimmelissä on meneillään mittavat yhdeksäntoista miljoonan euron uudistukset.

Uudistustyöt alkoivat joulukuussa 2020 ja niiden on määrä valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen kertoo uudistusten syiden olleen tarveperäisiä. Uudistuksessa Kimmel päivitetään edustamaan nykykarjalaista luksusta. Hotelliin tuodaan esimerkiksi paikallista taidetta ja huoneisiin paikallisten pienyrittäjien tuotteita.

– Nykykarjalainen luksus syntyy muun muassa meidän kulttuuriperimästämme ja alueemme omaleimaisuudesta, mutta ennen kaikkea se syntyy aidoista kohtaamisista ihmisten välillä, Kanninen tiivistää.

Tällä hetkellä Kimmelissä on täysi remontti ja tohina päällä.

Hotellia ei ole avattu koronan vuoksi vuodenvaihteen jälkeen, millä vauhditetaan remontin valmistumista.

– Avaamme ensimmäisen osan hotellista kesäkaudelle, kun standard-huoneet valmistuvat. Parhaillaan hotellia rakennetaan kolmen eri rakennustiimin voimin.

– Työn alla ovat parhaillaan myös kokoustilat. Niihin mahtuu tulevaisuudessa jopa kuusisataa vierasta, Tiina Kanninen kuvailee.

Yhtenä uudistusten lähtökohtana olivat viime keväänä asiakkailta kerätyt palautteet ja toiveet.

– Teimme mittavat soittokierrokset asiakkaille ja saimme valtavan määrän palautetta, jonka pohjalta oli hedelmällistä lähteä suunnittelemaan uudistuksia, Kanninen muistelee.

Kimmelin merkityksen Joensuulle Kanninen näkee kahdesta kulmasta. Hotelli on kaupungin elinvoimalle tärkeä, ja Kimmelin historia ja maine ovat profiloineet sen osaksi joensuulaista maisemaa.

– Hotellista on muodostunut jo käsite monille. Kimmel osataan yhdistää automaattisesti Joensuuhun.

Kimmelin merkityksen paikkakuntalaisille Tiina Kanninen näkee osittain historiassa ja tarinoissa. Jatkossa hotellin on tarkoitus tarjota myös joensuulaisille uusia elämyksiä ja luoda lisää tarinoita kerrottavaksi.

– Tämähän on ollut monille se paikka, minne on lähdetty vähän paremmin syömään ja juhlimaan ja laitettu ykköset päälle.

– Näen, että tulevaisuudessa Kimmelin voivat löytää myös uudet ikäpolvet. Hotelli profiloituu jatkossa erikoistapahtumien ja juhlien lisäksi tarjoamaan nykykarjalaista luksusta kaiken kattavalle kävijäkunnalle, Tiina Kanninen sanoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä