Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Joensuun kaupungin yläkouluissa ja lukioissa jatketaan lähiopetuksessa

Joensuun kaupungin yläkouluissa ja lukioissa jatketaan lähiopetuksessa Juha Inkinen

Joensuun kaupungin perusopetuksen yläluokat, lukiot, aikuislukio ja taiteen perusopetus jatkavat talviloman jälkeen lähiopetuksessa, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui 3. maaliskuuta päättämään perusopetuksen yläkoulujen, lukioiden, aikuislukion ja taiteen perusopetuksen opetusjärjestelyistä. Suomen hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista, joiden mukaan kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla siirrytään yläkoulujen ja toisen asteen opetuksen osalta etäopetukseen.

– Olemme arvioineet opetuksen järjestämistä yhteistyössä eri viranomaisten kanssa, ja nykyisen koronakuvan valossa jatkamme normaalisti lähiopetuksessa talviloman jälkeen 15. maaliskuuta alkaen. Tuleva viikkohan on täällä talvilomaviikko. Meillä on myös hyvin varauduttu poikkeusoloihin, joten tarvittaessa pystymme hyvinkin nopealla aikataululla tekemään muutoksia opetuksen järjestelyissä, taustoittaa koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

– Meidän maakunnan koronatilanne on viime viikkojen aikana elänyt paljon, ja alueelliset suositukset on pidetty alueella kohtuullisen tiukkoina. Haluamme nyt odottaa tämän viikon alueelliset suositukset ja tämän jälkeen linjaamme kaupungin muista palveluista, kertoo kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Kaupunkilaiset ovat toimineet esimerkillisesti korona-aikana, ja tästä iso kiitos kaikille. Nyt meidän kaikkien on muistettava pitää niistä tutuista turvallisuusohjeista kiinni ja muistettava välttää lähikontakteja talvilomaviikolla, jotta saadaan pidettyä korona kurissa, jatkaa Karjalainen.

Joensuun kaupunki tiedottaa kaupungin tilojen käyttöön ja muihin palveluihin liittyvistä rajoituksista viimeistään perjantaina 5. maaliskuuta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä