Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Kirkkaat värit, kuivakukat ja perintökorut

Vuonna 2021 on trendikästä käyttää kukka-asetelmissa kuivattuja materiaaleja tuoreiden kukkien rinnalla. Kirkkaiden värien käyttö stailauksessa lisääntyy. Kuva: Susanna Nordvall Vuonna 2021 on trendikästä käyttää kukka-asetelmissa kuivattuja materiaaleja tuoreiden kukkien rinnalla. Kirkkaiden värien käyttö stailauksessa lisääntyy. Kuva: Susanna Nordvall
Tänä vuonna rohkeus ja näyttävyys puhuu häissä, kerrotaan hää- ja juhlastudio MEvent Oy:stä.

– Maanläheinen, puuterinen värimaailma vaihtuu nyt rohkeisiin väreihin, ja stailauksessa käytetään näyttäviä elementtejä. Vuonna 2021 hääparin arvomaailma sekä ekologisuus ja eettisyys nousevat vahvasti esiin, kertoo MEvent Oy:n toinen yrittäjä Hannele Halme.

– Nykyään ei enää tosiaan vain ”mennä naimisiin”, vaan häävieraille halutaan tarjota mieleenpainuva elämys.Moni pariskunta valmistelee nykypäivänä juhlansa hääsuunnittelijoiden kanssa.

– Yhä useampi hääpari ajattelee, että vahva wow-reaktio on luotava jo vieraiden astuessa juhlatilaan, eikä vasta notkuvan buffetpöydän ääressä.

Hannele Halmeen ja Jenni Koivulan omistama MEvent Oy on Suomen suurin hää- ja juhlastudio. Yrittäjät tuntevat suomalaisten hääparien toiveet ja suunnitelmat.

– Koronan vuoksi osa hääpareista siirsi juhlansa vuodelta 2020 tulevalle kesälle, ja ihmisillä on patoutunut tarve päästä vihdoin juhlimaan läheistensä kanssa. Sen vuoksi häitä järjestetään jopa torstaisin ja sunnuntaisin, kun perjantait ja lauantait ovat varattuja.

Jokaiseen hääsesonkiin kuuluu omat trendinsä ja tyylinsä. Halme ja Koivula kertovat, miten vuonna 2021 juhlitaan:

– Väreinä suositaan keltaista, harmaata ja sinistä.

Kirkkaiden värien käyttö lisääntyy, ja tänä vuonna juhlissa voidaan nähdä suurta väriloistoa. Väri-instituutti Pantone on jälleen julkaissut vuoden trendivärin, joka on sitruunankeltainen. Samaisen värin Tikkurila julisti viime vuonna vuoden väriksi. Pantone valitsi keltaisen rinnalle harmaan, ja yhdistelmä on erittäin toimiva.

– Viime vuonna Pantonen valinta oli klassinen sininen, ja myös sitä nähdään tämän vuoden häissä.

Yksinkertaisuudessaan elegantilla sinisen sävyllä saa loihdittua niin kesä- kuin talvihäistäkin tyylikkäät.

Tämä trendiväri on hyvä lisä kaikkien vaaleiden, pehmeiden ja utuisten sävyjen rinnalle. Tummempien sävyjen, kuten sinisen tai burgundyn avulla kokonaisuuteen voidaan tuoda ripaus syvyyttä ja rouheutta, Hannele Halme sanoo.

– Lisäksi laventeli pysyy suuressa suosiossa. Väriä nähtiin viime kesänä etenkin juhlamekoissa, ja vaatekaupoissa on edelleen tarjolla paljon laventelia. Nyt sitä nähdään myös stailauksessa, sanoo Jenni Koivula.

Suuret kukkaelementit sekä kuivatut kukat, heinät ja muut luonnosta poimitut materiaalit ovat nyt suosittuja. Kuivattuja materiaaleja käytetään asetelmissa ja kimpuissa tuoreiden kukkien rinnalla.

– Hääkukat tuottavat iloa pidempään, kun ne kimputetaan juhlan jälkeen vieraille lahjaksi tai lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, vinkkaa Halme.

Yksi trendi on tullut pysyäkseen: yhä useammat hääparit haluavat poiketa perinteisestä hääetiketistä ja luoda päivästään mahdollisimman yksilöllisen.

Moderni hääpari unohtaa morsiamenryöstön ja kakunleikkaukseen liittyvän jalan polkaisun, jos ne eivät tunnu omalta.

– Morsiamen ja sulhasen kannattaa miettiä yhdessä, mitä asioita ja missä järjestyksessä he haluavat toteuttaa. Hääpäivästä tulee onnistunut ja tunnelmallinen silloin, kun päivä on juuri hääparin näköinen, toteaa Koivula.Hääparin persoona ja arvomaailma näkyvät yhä useammin häihin liittyvissä ostopäätöksissä.

Juhlien järjestäjät haluavat tietää materiaalien sekä raaka-aineiden alkuperän.

Perintökorujen käyttö on nyt suosittua, ruokailussa suositaan lähiruokaa ja stailauksessa arvostetaan esimerkiksi kangaslautasliinoja kertakäyttöisten sijaan. Materiaaleista pinnalla on muun muassa pellava.

– Hääparin asuissa ja asusteissa tullaan näkemään entistä enemmän eettisiä valintoja, kuten hääpuvun vuokraus, käytetyn hääpuvun ostaminen tai vanhan mekon muokkaus hääpuvuksi, Jenni Koivula kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä