Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Vuoden auto vain paranee

Škoda Octavia iV PHEV on ladattava hybridiversio, jolla pääsee sähköllä talvipakkasessa maatiellä noin 40 kilometriä. Akun lataaminen tapahtuu etulokasuojassa olevan latausliittimen kautta maksimissaan 3,6 kW:n latausvirralla, ja akku latautuu parhaimmillaan tyhjästä täyteen noin 3,5 tunnissa. Kuva: Marko Siintomaa Škoda Octavia iV PHEV on ladattava hybridiversio, jolla pääsee sähköllä talvipakkasessa maatiellä noin 40 kilometriä. Akun lataaminen tapahtuu etulokasuojassa olevan latausliittimen kautta maksimissaan 3,6 kW:n latausvirralla, ja akku latautuu parhaimmillaan tyhjästä täyteen noin 3,5 tunnissa. Kuva: Marko Siintomaa
Suomalaisten kestosuosikki Škoda Octavia valittiin tammikuun lopussa Auto- ja liikennetoimittajat ry:n (AuLi) gaalassa Vuoden Autoksi Suomessa 2021.

Neljännen sukupolven Octavia oli Heilin koeajossa jo heti tuoreeltaan kesällä 2020 farmarikorisena ja dieselmoottorilla varustettuna. Nyt mallisto on päivittynyt uudella, varsin mielenkiintoisella ladattavalla hybridiversiolla, jolle luvataan parhaimmillaan 64 kilometrin sähköinen toimintamatka.

PHEV-malli on aina etuvetoinen eikä nelivetoa ole luvassa tämän hetken tiedon mukaan. Tyypillisen kokoinen 13 kWh:n korkeajänniteakku on sijoitettu takapenkin alle, ja siitä on käytettävissä 10,4 kWh. Akku latautuu tyhjästä täyteen kotitalouspistorasiasta 8A/1,8 kW:n teholla parhaimmillaan noin viidessä tunnissa.

Polttomoottorina toimii 1,4-litrainen bensaturbo, jonka teho on 110 kW/150 hv ja vääntö 250 Nm. Sähkömoottorin teho on 85 kW ja vääntö mukavat 330 Nm. Yhteistehoa voimalinja antaa parhaimmillaan 150 kW/204 hv ja maksimivääntöä 350 Nm. Pitävällä pinnalla kiihdytyksen 0–100 km/h pitäisi mennä 7,8 sekuntiin.

Koeajo tapahtui helmikuun puolessavälissä, jolloin pakkanen vaihteli 5:n ja 20:n asteen välillä. Auto oli yöt autotallissa latauksessa, jossa lämpötila oli nollan kieppeillä. Ladattava Octavia lähtee sopivissa olosuhteissa aina liikkeelle sähkön voimalla, kun akussa on tarpeeksi virtaa. Tämä tarkoittaa suomeksi sanottuna tarpeeksi lämmintä lähtöpaikkaa, jossa on maksimissaan noin 10:n pakkasastetta.

Käyttöohjekirja kertoo, että auton sisätilanlämmityksen pitäisi tapahtua polttoainelämmittimellä tai korkeajänniteakun virtaa käyttäen. Hieman yllättäen auto kuitenkin lämmittää sisätilat polttoainelämmittimellä aina ennen ajastettua lähtöä eikä pelkkää sähköä käyttämällä. Asiantilaan ei tuntunut olevan vaikutusta säätövalikon eri asetuksilla, eikä sillä, onko auto latausjohdon päässä vai ei.

Sähkökäyttö talvella vaatii siis sopivan lämpöisen autotallin, josta lähdetään liikkeelle. Vaikka ulkona ajossa pakkanen painui 20:n korville, silti mentiin sähkön voimalla niin pitkään kuin akussa riitti virtaa. Talvipakkasessa sähköllä pääsee maantiellä noin 40 kilometriä.

Liikkeelle lähtö tapahtuu hiljaa, ja sähkömoottori liikuttaa Octaviaa kevyen oloisesti. Kun ajotilaksi valitsee Sportin, polttomoottori hörähtää lopulta käyntiin. Tehoa on enemmän kuin tarpeeksi talvikeliin, joten sen puolesta kulkupuoli on kunnossa tällaiseen autoon. Jos tehoa kaipaa vielä enemmän, Octavia-mallistosta löytyy tehokkaampi ladattava 180 kW RS-malli.

Sähkön ja polttomoottorin yhteistyö sujuu pääasiassa täysin huomaamatta, mutta joskus nykäyksen kyllä huomaa. Koeajoauto oli luiskaperäinen PHEV-malli, jossa on monivarsituennalla toteutettu taka-akseli. Alustassa on tiettyä napakkuutta, mutta se ei ole missään nimessä kova eikä liian pehmyt vaan juuri hyvä.

Ohjaus on ollut lähtökohtaisesti VW-konsernituotteissa aina kunnossa, eikä Octavia iV petä tälläkään kertaa. Ohjauksessa on sopivasti tuntumaan tämänlaiseen autoon.

Škoda Octavia iV PHEV on tervetullut lisä mallistoon. Koeajoauto oli hinnaltaan karvan vajaa 40 000 euroa ja sillä saa paljon autoa. Octavia on kasvanut ”jatketusta Golfista” selkeästi isommaksi autoksi. Tilaa on reilusti takakontissa, ja myös takapenkillä matkustaa ihan mielellään.

Škodan takuuaika on harmittavasti vain kaksi vuotta, mutta suurtehoakulle luvataan kahdeksan vuoden ja 160 000 kilometrin takuu. Ladattava Skoda voi olla monelle ”porttihuume” sähköllä ajamiseen. Lyhyet matkat mennään sähkön voimalla, ja mökille pidemmän matkan päähän pääsee polttomoottorin voimin ilman ylimääräistä jännitystä.

Octavia iV:ssa vaikuttaa yhdistyvän vanha ja uusi tekniikka varsin toimivaksi kokonaisuudeksi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä