Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Siun sote muuttaa iäkkäiden ihmisten koronarokotusajan varaamista

Siun sote muuttaa iäkkäiden ihmisten koronarokotusajan varaamista Niko Jouhkimainen

Siun sote on tehnyt muutoksia koronarokotusaikojen varaukseen viime viikkoina ilmenneiden teknisten ongelmien vuoksi. Nyt Siun sote rajaa rokotusvuorossa olevien määrää ja helpottaa iäkkäiden ihmisten koronarokotusajan varaamista.

Siun soten mukaan maanantaina 1.3.2021 kello 8 koronarokotusajan voivat varata puhelimitse 65–69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Riskiryhmän muiden ikäryhmien ajanvaraus avataan myöhemmin ja siitä tiedotetaan erikseen. Ensi viikolla aikoja on varattavissa noin 2 000, mikä tarkoittaa Siun soten mukaan sitä, että aikoja ei riitä vielä ensimmäisellä viikolla kaikille rokotusvuorossa oleville. Koronarokotusaikoja avataan lisää aina maanantaisin. Puhelinajanvaraus suljetaan, kun rokotusaikoja ei ole enää tarjolla.

Koronarokotusten ajanvarauksen sujuvoittamiseksi Siun sote on päättänyt soittaa porrastetusti kaikille kotona asuville yli 80-vuotiaille pohjoiskarjalaisille. Puhelussa kysytään henkilön halukkuutta ottaa koronarokotus ja varataan samalla aika rokotukseen henkilön valitsemaan rokotuspaikkaan. Siun sote soittaa puhelut porrastetusti yli 90-vuotiaista aloittaen.

Rokottamattomia yli 80-vuotiaita on Siun soten alueella noin 7 800, ja soittokierrosta jatketaan siihen saakka, kunnes kaikille yli 80-vuotiaille on soitettu. Siun soten arvion mukaan soittokierros kestää kolmisen viikkoa. Soittokierroksen vuoksi aiemmin suunnitellusta kirjeiden lähettämisestä on toistaiseksi luovuttu.

Koronarokotuksen ajanvarauspuhelut tulevat 013-alkuisesta numerosta. Jos henkilö haluaa varata ajan koronarokotukseen puhelimessa, lähetetään ajanvarauksesta vahvistusviesti tekstiviestillä. Tekstiviestin lähettäminen edellyttää, että henkilö on antanut Siun sotelle luvan lähettää tekstiviestejä. Ohjeet tekstiviestiluvan antamiseen löytyvät Siun soten verkkosivuilta.

Kun kaikki yli 80-vuotiaat on rokotettu, siirrytään rokotuksissa 70–79-vuotiaiden rokotuksiin. Tässä ikäryhmässä rokotuksissa edetään porrastetusti siten, että ensimmäisenä rokotetaan 75–79-vuotiaat. Siun sote tiedottaa seuraavien ryhmien rokotuksista myöhemmin. Rokotusten eteneminen riippuu rokotteiden saatavuudesta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä